— Jeg har aldri bedt noen om å drepe noen. Flaten fikk kun beskjed om å gi Madsen noen smeller. Ryktet mitt er eneste grunnen til jeg sitter her i dag, hevdet Olsen i Gulating lagmannsrett i går.

Der fikk han for tredje gang forklare seg om det som skjedde i tiden før oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen ble skutt og drept i april 2000. 27-åringen påstår fortsatt at Madsen skyldte 350.000 kroner til en narkohandler i Oslo, og at denne personen ba Olsen om å skremme og «smelle» Madsen slik at han betalte.

- Var bekymret

Olsen sier han satte smellejobben på kameraten sin bort til medtiltalte Tor Helge Flaten.

Den oppfatningen deler ikke påtalemyndigheten. De mener Olsen bestilte drapet på sin kamerat, og at det var han - og ikke Madsen - som hadde narkogjeld østpå.

I retten prøvde den storvokste torpedoen å gi inntrykk av at han flere ganger var bekymret og advarte kameraten sin.

— Jeg sa at «Nå må du se å betale ham noen penger snart, ellers kommer det til å smelle». Men Madsen var ikke redd, sa Olsen i retten.

Siste gangen Jarle Olsen snakket med Madsen, var klokken 0.50 drapsnatten. Da var det bare en time siden han hadde gitt Flaten oppdraget.

— Hvorfor ringte du? Skulle du forsikre deg om at Madsen var hjemme? undret aktor Gert Johan Kjelby.

— Nei, jeg begynte etter hvert å få dårlig samvittighet. Jeg ringte og spurte om han ville komme til byen og spille poker med meg, men det ville han ikke, svarte Olsen.

Dermed var Madsen hjemme da Flaten og den 27-årige «tredjemannen» tok seg inn i Åsamyrane 283 senere på natten. Der ble oljearbeideren skutt i hodet på kloss hold. De to som var til stede skylder på hverandre.

Torpedokarriere

Aktor Kjelby brukte deler av dagen i går på å gjøre rede for Jarle Olsens velkjente karriere som torpedo.

— Hvor mye vil du anslå at du har tjent på torpedooppdragene? undret Kjelby.

— Aner ikke. Hør med likningskontoret, lød svaret.

Einar Drægebø er bistandsadvokat for Øyvind Bjarte Madsens etterlatte. Han mener Olsen med sine narko-beskyldninger tegner et fullstendig galt bilde av Madsen.

— Det hele føles svært belastende for familien. Olsens fremstilling passer dessuten svært dårlig med det sakens øvrige vitner fortalte i forrige rettsrunde, sier Drægebø.

Verken aktor Kjelby eller forsvarsadvokatene Helge Wesenberg og Oscar Ihlebæk ville i går kommentere Jarle Olsens forklaring. I dag er det forsvarsadvokatenes tur til å eksaminere 27-åringen.