– Han sitter i avhør nå og han virker veldig klar, selv om han er sterkt preget av situasjonen han har havnet i, sier politiinspektør Ernst Rossebø i Rogaland politidistrikt.

Det var i går morges at 86-åringen skal ha skutt en sykepleier som kom på hjemmebesøk. 86-åringen ringte selv til politiet og forklarte hva som hadde skjedd og at ulykken skjedde fordi han ville vise frem haglen.

– Det var dette han har forklart til oss, sier Rossebø.

Grundig

Selv om politiet foreløpig ikke ser noen grunn til å utvide siktelsen, så understreker Rossebø at han politiet går svært bredt og åpent ut for å finne ut av hva som har skjedd.

– Vi skal ha en grundig etterforskning og har ikke konkludert med noe ennå. Årsaken til at vi gikk ut i går med mye informasjon, var at vi ville hindre at det skulle oppstå feilaktige rykter, sier Rossebø.

Den 30 år gamle sykepleieren som ble skutt, skal ha dødd ganske raskt etter skuddet ble avfyrt. Skuddet skal ha blitt avfyrt inne, men 30-åringen ble funnet like utenfor.

– Vi kan si at han døde nokså umiddelbart, sier Rossebø.

Ny etterforsker

Den 86 år gamle mannen blir ikke holdt i politiets varetekt. Han blir tatt hånd om av den nærmeste familie. Politiet ser heller ingen grunn til å ta hånd om den siktede utover at han stiller til avtalte avhør.

Stavanger-politiet har sendt en ny etterforskningsleder til Øystese i dag.

– Noe av arbeidet som må gjøres er å avhøre de nærmeste slektningene av 86-åringen, sier Rossebø.

- TØFT FOR POLITIET: Den avdøde 30-åringen ble kjørt bort litt over klokken 21 i går. Sokneprest Johnny R. Knudsen i Kvam har hatt samtaler med ansatte på Kvam lensmannskontor for å hjelpe dem med å bearbeidet det. - Det var veldig tøft for politifolkene, sier soknepresten.
ØRJAN DEISZ