Det var om lag klokken 00.30 i natt politiet sto med laser på Danmarks plass. På Fjøsangerveien i retning sør, det vil si i retning ut av byen, hanket de inn den ene etter den andre med for tung gassfot.

— 12 bilister fikk forenklet forelegg for å ha holdt for høy fart, opplyser operasjonsleder Øystein Jarland i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Grønn Audi i 73 km/t

Politiet hadde to kontroller på Danmarks plass i går kveld. Fra klokken 20.35 til 20.53 hanket de in to som kjørte for fort. I perioden mellom 22.30 og 00.10 tok de ti til.

Kontrollen var i 50-sonen. Ingen mistet førerkortet, men alle som vinket inn lå godt over 50 km/t. En grønn Audi kjørte i 73 km/t, og unngikk så vidt å miste førerkortet.

- De største helsesnikerne

I en bilbeltekontroll på Gamle Nygaardsbro i går, måtte 35 personer betale 750 kroner hver fordi de ikke hadde bilbelte på seg. En lur kar hadde ikke førerkort, og siden han heller ikke hadde bilbelte på, ble han vinket inn og måtte gå hjem.

— De er forunderlig at folk ikke sikrer seg med bilbelte. Selv i lave hastigheter blir ansiktet trykket opp i frontruten. I stedet for et blåmerke blir mange vansiret i ansiktet. Du kan litt tabloid sagt, si at de som kjører uten bilbelte er de største snikerne i helsekøen. Disse trafikkskadene koster helsevesenet store summer helt unødvendig, sier leder for trafikkavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon Arvid Ask til bt.no.