Mellom 25-30 rumenere skal ha løpt fra en bolig på Paradis da politiet kom på besøk tirsdag kveld.

En utenlandsk mann på 60 år er siktet for menneskehandel. Han står som hovedleier og skal avhøres onsdag.

— Vi er kjent med at dette er en bolig hvor en del rumenere har tilhold, og da vi kjørte forbi adressen i ettermiddag, var det mange biler parkert utenfor, sier Knut Dahl-Michelsen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Løp fra boligen

I og rundt boligen i Paradisalleen skal det ha vært mellom 25-30 personer som skal ha løpt fra adressen da politiet kom.

— Da politiet kom til stedet og inn i boligen, så de at det var mange leiligheter der, og et loft med hybler. Man kunne få inntrykk av at det var flere som bodde der enn hva man opprinnelig trodde, sier Dahl-Michelsen.

Politiet har etterforsket hvor mange som har lov til å bo der, og hvor mange som faktisk bor i boligen.

Boligen er eid av Rema Vest Eiendom sammen med Wahl Eiendom.

— Jeg vil ikke kommentere dette. Jeg kjenner ikke til saken, sier styreleder Ingolv Høyland i Rema Vest Eiendom. Det samme sier administrerende direktør Pål Erik Christophersen i Wahl Eiendom.

— Dette er helt ukjent for meg, sier Christophersen. Han legger til at selskapene jobber for å utvikle en kombinasjon av nye boliger og nærsenter på adressen.

Siktet for menneskehandel

Jourhavende i Hordaland politidistrikt, Anders Johnsen, opplyser at den siktede vil bli avhørt onsdag.

— Han er foreløpig siktet for menneskehandel. Det handler om hvor mye rumenerne har betalt i husleie, og om de er utnyttet av huseier. Det var en del kvinner og barn der, og helt oversikt har jeg ikke, sier Dahl-Michelsen.

Brannvesenet har vært på stedet for å kontrollere rømningsveier og antall personer som bor der, og barnevernet er også kontaktet.

Nabo jubler

Naboen Kirsten Øverby (67) jubler over aksjonen. Hun mener at det bor minst 30 personer på adressen.

De urinerer rett utenfor vinduet mitt. Bosset flyter og alt havner i hagen min. Jeg har hatt det jævlig Nabo Kirsten Øverby

— Jeg blir veldig glad hvis vi blir kvitt dem. De urinerer rett utenfor vinduet mitt. Bosset flyter og alt havner i hagen min. Jeg har hatt det jævlig. Jeg har vurdert å flytte, sier Øverby.

— Jeg har klaget til huseier flere ganger, og har ringt politiet flere ganger. Det har foregått mye rart der, jeg har et helt ark med bilnumre. Det virker så organisert, sier hun.

- Forslumming av området

En annen nabo, Johan Bruun, forteller om utrygge naboer.

— Vi er bekymret, og føler oss utrygge. Dette er et boligstrøk, og det er mye trafikk her med utenlandske nummerskilter, og nye ansikter i ett kjør, sier han.

BT treffer også Kristina Doyle på kveldstur med ektemannen. Hun er også sekretær i velforeningen «Paradis bevare meg vel». Hun reagerer på at nærområdet de siste årene har gjennomgått en forslumming.

— Det er ikke slik at vi er fine fruer, og slett ikke fordumsfulle, men vi er opptatt av nærmiljøer her. De siste årene har vi opplevd en generell forslumming av området, med både utbredt narkotikabruk og mye boss som flyter rundt, sier hun.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

BEKYMRET: Naboene Kristina Doyle, Eamonn Doyle og Kari Gaarder Losnedahl er bekymret for utviklingen i området. - De siste årene har vi opplevd en generell forslumming av området, med både utbredt narkotikabruk og mye boss som flyter rundt, sier Kristina Doyle fra velforeningen «Paradis bevare meg vel».
ODD NERBØ