Den 17 år gamle gutten er tiltalt for overgrep som skal ha skjedd i fjor sommer. Guttene tilhørte samme vennegjeng, og 14-åringen var på besøk hos tiltalte et sted i Bergen sammen med flere andre denne kvelden.

I retten i dag innrømmet 17-åringen å ha hatt sex med gutten. Han visste også at gutten var under 16 år.

— Jeg vet at det var galt, sa han i retten.

- Truet med våpen

Overgrepet skal ha skjedd da guttene ble alene hjemme etter at de andre var gått. 14-åringen ønsket også å dra hjem, men ble nektet, ifølge hans egen forklaring.

— Han truet med å hente stungunen (elektrosjokkvåpen, red.anm.) dersom jeg ikke gjorde som han sa. Jeg ble livredd, fortalte 14-åringen i dag.

Etter dette skal gutten ha blitt voldtatt flere ganger.

17-åringen hevder gutten ikke gjorde noen tegn til at han ikke ønsket å ha sex. 14-åringen forklarte på sin side at han kjempet imot, og sa tydelig ifra at han ikke ønsket dette.

— Hvordan opplevde du det?, spurte aktor.

— Det var forferdelig. Jeg begynte å gråte og tilbød han 1200 kroner for å slutte, men han bare fortsatte, svarte 14-åringen.

Brente lommeboken

17-åringen er også tiltalt for å ha tatt lommeboken til gutten som inneholdt 1200 kroner. Dette avviste 17-åringen i retten. Tvert imot skal 14-åringen ha gitt han pengene.

Deretter ble lommeboken brent slik at det skulle se ut som han hadde mistet den. Ifølge 17-åringen ble de enige om å glemme det hele.

— Han truet med å drepe meg hvis jeg fortalte hva som hadde skjedd til noen, sa 14-åringen i retten.

På spørsmål fra bistandsadvokat Vegard Austgulen om hvordan han har hatt det i ettertid, svarte 14-åringen at han ikke er den samme som før.

Føler seg skitten

— Jeg vasker meg mye oftere, men føler meg likevel skitten. Jeg føler at jeg ikke kan stole på noen lenger, jeg så jo på NN som en kamerat.

Da 14-åringen kom hjem fortalte han om overgrepet til sin mor, og saken ble politianmeldt. 17-åringen er nå tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med et barn under 16 år.

Lovbruddet har en strafferamme på minimum to års fengsel. 14-åringens advokat vil også kreve rundt 100.000 kroner i oppreisning.