— Han torde ikke gå ut alene, vi måtte kjøre ham dit han skulle. Han var redd for at noen skulle tro det var han som hadde sladret til politiet. Han fryktet han ville bli skamslått.

Det forklarte moren til den ene av guttene som skal ha blitt misbrukt av et samboerpar, da hun vitnet i retten i går.

- Skulle tas

Gutten, som var 14 år gammel da han møtte paret, skal ha blitt fortalt at de kjente en gjeng i byen som skulle ta ham dersom han plapret.

Kvinnen (27) og mannen (31) er tiltalt for seksuelle overgrep mot tre gutter i alderen 12-14 år.

Kvinnen innrømmet i dag at hun hadde hatt seksuell kontakt med guttene ved tre anledninger.

— Jeg så at de var veldig unge. Jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på, sa kvinnen i retten.

Samboerparet kom i kontakt med barna da de to hadde åpenlys sex hjemme i huset i lokalsamfunnet de nylig hadde flyttet til. Guttene, som kom forbi huset, så hva paret holdt på med i stuen. Da paret oppdaget barna utenfor, inviterte de dem inn.

— Vi var godt fulle begge to, sa 27-åringen, som beskrev hvordan hun skjenket barna før hun forgrep seg på dem.

- Vi er ikke pedofile

Hun nekter imidlertid for å ha hatt samleie med guttene, slik hun innrømmet i politiavhør. Også 31-åringen har endret forklaring på dette punktet.

— Politiet sa til meg at jeg skulle få slippe ut hvis jeg la kortene på bordet. Jeg var så sliten og lei at jeg fortalte dem det de ville høre. Jeg var desperat etter å slippe ut, sa kvinnen.

Overgrepene gjentok seg allerede dagen etter det første møtet, og senere også en tredje gang.

— Siste gang var jeg kjempefull, og jeg vet ikke helt hva som foregikk. Jeg beklager at dette skjedde, for vi er voksne og de er barn. Men vi er ikke pedofile. Jeg føler det er en situasjon vi kom opp i tilfeldig. Vi har ikke lett etter barn på nettet eller noe sånt, forklarte kvinnen.

Samboerparet er selv småbarnsforeldre.

De hevder de først fikk rede på guttenes alder senere da 27-åringen chattet med en av dem på MSN.

Gjemte mobil i baken

31-åringen verken deltok i eller forsøkte å hindre overgrepene, ifølge paret selv. Påtalemyndigheten mener derimot at han har hatt samleie med de to yngste guttene. Det har også kvinnen forklart i politiavhør, noe hun nå har gått tilbake på.

Påtalemyndigheten mener det kan ha blitt tatt bilder av overgrepene, men politiet har ikke funnet noen fotografier. Da 31-åringen ble varetektsfengslet, klarte han å lure med seg en mobiltelefon inn på cellen, ved å skjule den mellom rumpeballene. Politiet fryktet at han på denne måten fikk kontakt med bekjente som fjernet bevis.

I retten innrømmet 31-åringen at han ba en bekjent om å bli kvitt et kamera.

— Jeg ba ham fjerne det, fordi det inneholdt bilder av seksuell karakter av meg og samboeren. Det var ikke bilder av guttene, sa mannen. Da kameraet senere kom til rette, var minnebrikken borte.

31-åringen nekter også straffskyld for besittelse av barneporno, og legemsbeskadigelse. 27-åringen skal i tillegg ha forulempet en politimann.

Begge har innrømmet salg av smuglersigaretter, og at de har kollidert mens de promillekjørte.