• Vi jakter slett ikke på syndebukker. Vi er ikke i nærheten av å tenke slik, sier Malvin Holsen, talsmann for de rasrammede Hatlestad-beboerne.

I dag møtte han og fem andre beboere toppene i Bergen kommune. Der fikk de presentert geoteknikernes konklusjon om rasårsaken — svært bratt terreng, kombinert med store nedbørmengder.

— Konklusjonen var vel som forventet, ingen overraskelser, sier Malvin Holsen.

På møtet med byrådsleder Monica Mæland i går ba beboernes representanter om at kommunen gjør usikkerhetsperioden kortest mulig.

— Vi er usikre på hva som skjer med boligene våre fremover. Vi kan leve med å bo midlertidig over en lengre periode. Det viktigste er fortest mulig å få vite hvilke tiltak som blir satt inn, sier Holsen og Ole Hermanrud, en annen av beboernes talsmenn.

De har full tillit til at kommunen spiller med åpne kort. Beboerne har foreløpig ikke funnet grunn til å engasjere advokat.

— Det foreligger ingen interesse-motsetninger. Vi har inntrykk av at kommunen er like interessert som oss i å komme til bunns i saken, sier beboer-representantene.

Begge understreker at ingen av de rammede har fått tragedien på avstand.

— Vi mistet noen av våre gode naboer, og bærer fortsatt preg av det. Vi prøver å ta best mulig vare på hverandre i en vanskelig periode, sier Malvin Holsen.

ARNE NILSEN