De aller fleste skadene skjer når folk ramler på hard snø.

— Tenk på farten du oppnår og at snøen kan være like hard som asfalt. Skal du ned en bratt bakke med skare, kan det være lurt å ta av seg skiene hvis du ikke helt vet hvordan føret er. Vi ser at en del brekker eller forstuer bein og armer i disse situasjonene, sier Unni Sletvold, vaktleder for Røde Kors.

Glassaktig overflate

Hun understreker at når snøen smelter på dagtid - og så fryser til igjen på kvelden - år snøen en glassaktig overflate. Faller man i fart på denne skaren er det lett for brudd og forstuinger.

Det siste døgnet har Røde Kors behandlet 155 skader og vært på 59 aksjoner. I Hordaland og Sogn og Fjordane har Røde Kors tatt seg av 29 skadede. Det er det største antallet skadede hittil i påsken.

— Det kommer mye av at påsken nå er i gang for fullt og at det er mye folk i fjellet, sier Sletvold.

Ikke som i nord

Fra og med i dag er Røde Kors Hjelpekorps i full påskeberedskap med over 1000 frivillige i beredskap ved 200 vaktstasjoner over hele landet. Hittil i påsken har 67 personer blitt skadet i Sogn og Fjordane og Hordaland. Totalt har Røde Kors Hjelpekorps behandlet 520 skader og vært på 206 aksjoner denne påsken. 182 av aksjonene har vært henteoppdrag.

ved inngangen til påskehelgen har Røde Kors Hjelpekorps vært ute på 9 snøskredaksjoner. Dette er det høyeste på fem år.

- Hvordan er skredfaren i vårt område?

— Den er ikke slik som i nord, men man skal passe på uansett. Generelt vil jeg råde alle til å tenke seg godt om, sier Sletvold.