• Det absolutt eneste riktige er å selge Rådhuskvartalet til private. Bare på den måten blir det penger til vedlikehold og rehabilitering.

Administrerende direktør i Bara-gruppen, Knut Galtung Døsvig, har latt seg provosere av debatten om hva Rådhuskvartalet kan brukes til i fremtiden, og hvem som bør eie det attraktive kvartalet i hjertet av Bergen som kommunen nå har lagt ut for salg.

— Kommunen lite flink

— Ingen har vel vist bedre hvor lite flinke de er til å vedlikeholde bygninger enn nettopp kommunen. Ved å selge til private er man sikret skikkelig rehabilitering og godt vedlikehold. Det viser seg landet rundt, sier Knut Galtung Døsvig til Bergens Tidende.

Han er dermed dypt uenig med dem som mener at kommunen bør beholde Hagerupgården, Brannstasjonen, Gamle Tinghus og fengselet.

I fredagens BT uttalte en skeptisk pensjonert historieprofessor, Knut Helle, at transaksjonen må anses som en «kulturell ansvarsfraskrivelse». Tidligere kommunalråd Anna Elisa Tryti kaller kommunens salgsfremstøt «kortsiktig og panikkartet».

Galtung Døsvig mener vi ikke trenger en debatt nå om hvorvidt kommunen skal selge til private.

Aktivitet som gir inntekt

— Nå må det investeres for å få inntektsgivende aktivitet inn i disse bygningene. Det sikrer godt vedlikehold fremover, sier han.

Han mener forslagene om å få kulturelle aktiviteter inn i Rådhuskvartalet med kommunen fortsatt som eier vil påføre kommunen store utgifter.

— Ved å selge kvartalet får kommunen penger til ny brannstasjon. Ved ikke å selge påføres kommunen flere titalls millioner kroner i ekstra utgifter i en situasjon der man ikke har penger nok til helsestell og skoler, sier Knut Galtung Døsvig.

Ikke inhabil

Han understreker at Bara-gruppen ikke har interesse av å kjøpe Rådhuskvartalet.

— Vi er ikke liebhabere. Dermed kan ingen si at jeg er inhabil når jeg lufter disse synspunktene, sier Galtung Døsvig.

Bara-gruppen har ifølge Galtung Døsvig nok med rehabilitering av den gamle telegrafbygningen og utvikling av tomter på Kronstad (ikke Kokstad, som BT kom i skade for å skrive i går).

PROVOSERT AV DEBATTEN: Administrerende direktør i Bara-gruppen, Knut Galtung Døsvig, mener det eneste riktige er å selge Rådhuskvartalet til private. - Bare på den måten blir det penger til vedlikehold og rehabilitering, mener han. ARKIVFOTO: KNUT STRAND