• Vi må pusse opp i stedet for å rive ned eller la det forfalle og bygge hus i stedet for parkeringsplasser, sier Tormod Carlsen i Sydnes og Nøstet Velforening.

Carlsen er stolt Nøstet-beboer og leder i velforeningen. Han misliker sterkt ordet «slum», men innrømmer at det finner sted en forslumming i nabolaget.

Forslummingen starter i det øyeblikket huseieren lar huset bli fraflyttet og skrur av strømmen. Det er da det forfaller, sier Carlsen.

Han synes det er på høy tid at Nøstet-problematikken blir satt på dagsordenen.

— Her har det nesten ikke blitt bygget et uthus på 60 år. Vi får hele tiden høre at det foreligger planer. På 50-tallet skulle det bygges en syv etasjer høy boligblokk her i Baneveien. På 70-tallet var det snakk om motorvei og nå planlegges det rundkjøring. Men det blir med planene, sier Carlsen oppgitt.

Han mener det bør bygges midlertidige boliger.

— Arkitektstudenter kan få utfordringen å tegne boliger som er rimelige å sette opp og som kan stå noen år, til det blir bygget noe permanent, sier Carlsen.

Han synes også kommunen bør benytte seg av ildsjelene i byen.

— For mange kan drømmen være å pusse opp et gammelt trehus. Folk med initiativ bør få kjøpe husene som er i ferd med å forfalle for en billig penge, sier Carlsen.

— Vi tåler noen dyre leiligheter, også. Det er ikke så nøye om boligen koster en million eller tre millioner. Det som er viktig er at det bor folk i husene, sier Carlsen.

Han er ikke redd for at Nøstet skal bli en eksklusiv bydel, med tilbud kun til dem med stinn lommebok.

— For mange kan drømmen være å pusse opp et gammelt trehus. Folk med initiativ bør få kjøpe hus som er i ferd med å forfalle til en billig penge, sier leder i Sydnes og Nøstet Velforening, Tormod Carlsen.

HUSDRØM: - For mange kan drømmen være å pusse opp et gammelt trehus. Folk med initiativ bør kjøpe hus som er i ferd med å forfalle til en billig penge, sier leder i Sydnes og Nøstet Velforening, Tormod Carlsen. <br/>Foto: KNUT STRAND