Rapportene forteller om stadig flere eldre som er misfornøyd med tilbudet de får. Svanhild Helland er ikke en av dem. Fra sitt enerom på Gullstøltunet sykehjem roser hun både lokalitetene og personalet. Men hvis hun kunne bestemme, hadde det vært langt bedre bemanning på sykehjemmene.

— Gjør en enestående jobb

— Jeg synes veldig synd på personalet og beundrer dem for innsatsen de gjør. De gjør en enestående jobb, men det er synd at de må slite sånn, sier Helland.

Hun forteller om pleiere som løper hele dagen, men til tross for hardt arbeidspress holder humøret og en god tone med de gamle.

— Alle som vil får komme opp, selv om det av og til drøyer til utpå ettermiddagen. Vi får dusje og vaske håret en gang i uken, og uansett hvor mye de har å gjøre, så sørger de for at vi får det, sier den takknemlige damen.

- Glad for eget bad

Hun har bodd på Gullstøltunet sykehjem siden april i fjor og stortrives på sitt enerom med eget bad og toalett. Søsteren Dagny på 90, bor like over gangen.

— Det betyr mye å ha familien like i nærheten. Jeg er også glad for eget bad og toalett. Da kan man stelle seg i fred og ro uten at det er andre som venter. Det er godt å kunne trekke seg tilbake til seg selv, sier Helland.

Bemanningsproblemet er skåret i gleden.

— Det er for få folk i eldreomsorgen. På vår avdeling er det stadig noen som må mates, og når det er to på jobb, og tre som trenger hjelp til maten, er det ikke lett å få servert alle.

Likevel snakker de pent til alle og er tålmodige, sier Helland.

- SYND PÅ PERSONALET: - Jeg synes synd på personalet, sier Svanhild Helland (92). Hun mener eldreomsorgen trenger bedre bemanning. Selv trives hun godt på Gullstøltunet sykehjem.