Halimi forklarte at det var en urolig stemning i David Toskas leilighet i Sandnes etter ranet. Halimi, Toska og Lars-Erik Andersen oppholdt seg der i flere dager.

— Allerede 5. april skjønte jeg egentlig, og det sa vi til hverandre også, at dette måtte vi gjøre opp, sa Halimi.

Men på spørsmål fra aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, hadde han store problemer med å forklare hvorfor han bare et par uker etter ranet flyktet fra Norge og senere endte opp i Kosovo.

I tingretten nektet Halimi for at han deltok i ranet. Halimi forklarte at han ønsket å bli pådømt i Kosovo og at han senere ble sint for måten han ble behandlet på under og etter pågripelsen og utleveringen til Norge.

Tidligere i dag forklarte Halimi at han var sjåfør i Forden under ranet og at han plukket opp Johnny Thendrup etter at lastebilen var stukket i brann utenfor Stavanger politistasjon.

— Han kom og satte seg i bilen, vi kjørte og jeg kom på at vi skulle kaste en boks med gass foran inngangen. Jeg bremset ned og Johnny kastet den, men jeg tror ikke den virket. Og så kastet Johnny spanske ryttere på vei ned, sa Halimi.

Halimi forklarte at han var stresset under ranet. Han kjørte ned en dunk med flasker da han parkerte utenfor Handelens Hus, noe som bråkte mye.

Han erkjente videre at hans oppgave var å bære pengebaggene ut i bilen.

Halimi hørte skudd mens han bar bagger, men visste ikke hvor de kom fra.

— De som kom ut av banken, spurte meg om hva som skjedde. Et par spurte om det var trygt for dem å gå opp til Saaben. Jeg visste jo ikke det jeg vet i dag, så jeg sa at det var trygt. Men sett i ettertid var de nær døden, begge to. Han ene var heldig, han hadde skuddsikker vest og ble skutt i brystet.