Parken legges ned fordi det ikke er nok unger til å drive videre.

– Veldig trist, vi har hatt det så utrolig fint her, sier eier Hanne Osland.

Barneparkene legges ned en etter en, og på fredag var det Liaflaten sin tur. Osland innser at det ikke nytter lenger.

– Stadig flere får barnehageplass. Samtidig er det færre og færre barnefamilier i området her. Vi ser ingen annen utvei enn å legge ned, sier hun.

Åsane Tidende besøkte parken rett før den skulle stenge på fredag.

– Hvordan føles det nå?

– Jeg må innrømme at det er litt vemodig. Alle har trivdes veldig godt. Miljøet har vært så fint, forteller Osland.

Bare ti barn igjen

Da Liaflaten barnepark ble startet samtidig med borettslaget for 30 år siden, var det 15 unger tilknyttet tilbudet. Parken var så populær at det var lange ventelister, og på midten av 80-tallet ble den utvidet til en dobbel park hvor man hadde plass til 30 barn. De siste årene har tallet på unger stadig blitt redusert, og i år er det bare 10 igjen.

– Vi har visst det lenge. Det er vanskelig å drive barneparker. Jeg har tapt penger det siste året, men ville ikke stenge uten at ungene hadde andre tilbud. Nå kan vi dessverre ikke fortsette lenger, forklarer hun.

Viktig tilbud

Selv om stadig flere får barnehageplass, mener Osland at det er viktig å ha et tilbud til foreldre som ønsker å være hjemme med ungene.

– En del ønsker fortsatt å være hjemme med barna. Da er et halvdagstilbud en veldig fin mulighet. Dessuten beholder man kontantstøtten. Noen steder vil de nok klare å drive slike parker, men her er det for lite barnefamilier. Nå er det mest eldre som kjøper leilighet i området, forklarer Osland.

– En unik kvinne

På avslutningen fredag ettermiddag var det både smil og fortvilende sukk. Foreldre var innom med avskjedsgaver til Osland. Hun fikk også fikk klemmer fra de ti barna, som har vært i barneparken sin for aller siste gang.

Flere foreldre har de siste dagene ringt Åsane Tidende for å fortelle om barneparken, og ikke minst om kvinnen som har stått bak.

– Hun er en unik kvinne, som virkelig har stått på for at ungene skal ha det bra. Det sier alt når hun driver parken videre selv om hun taper penger. Men dessverre gikk det ikke lenger, sier Berit Meyer til Åsane Tidende.

Thomas Gangstøe