For 25 år siden giftet Linda Søraa Kalleklev og ektemannen Lasse seg i Laksevåg kirke. I dag tok familien et siste farvel med konen og moren.

— Du var vår bauta, selve limet som holdt familien samlet. Du etterlater deg et mørkt tomrom i våre hjerter som intet kan fylle. Kjære mamma, vi elsker deg over alt på jord, sa de tre barna Tim (23), Marius (20) og Tine-Lise (16) i sin siste hilsen til moren.

Klippekort på legevakten

Flere gråt og holdt rundt hverandre under talen.

— Du var så full av energi, så livsglad og så omsorgsfull. Du visste ikke hva godt du kunne gjøre for andre, og satte alltid familien i første rekke. Verden er et mørkere sted uten deg, sa barna.Prest Gunnar Erstad fortalte i sin forrettelse om et aktivt og sporty konkurransemenneske, med mange hobbyer allerede fra barnsben av.

— Som barn hadde hun klippekort på legevakten, og i voksen alder sto hun alltid på sidelinjen og heiet da barna spilte kamp. Linda var en familiens kvinne, selv om dere måtte dele henne med mange andre, sa Erstad, henvendt til den nærmeste familien.

Det store fremmøtte i kirken bar vitnesbyrd om en avholdt dame, som mange hadde kjær. De 420 sitteplassene var langt fra nok til alle fremmøtte, og flere måtte stå langs veggene på galleriet under seremonien.

Sykkelmiljøet i sorg

Kalleklev var aktiv i Lyngbø sportsklubb og de siste årene i Bergen Cykleklubb (BCK). Det var på treningstur med sykkelvennene alt gikk galt tirsdag i forrige uke. På vei ned Langedalen i Os, kolliderte 45-åringen med en traktor. Dagen etter døde trebarnsmoren på Haukeland sykehus.

Hans Jørgen Morvik, leder i BCK, fremhevet Kalleklevs energi og sprudlende vesen.— Hele sykkelmiljøet i Hordaland er i sjokk og sorg. Det store oppmøtet her i dag viser at det er mange som er berørt av det som er hendt. Vi kommer til å savne deg i tiden som kommer, sa Morvik.

Bestevenninne Kristin Larsen beskrev Linda Søraa Kalleklev som en nysgjerrig og åpen person, som elsket å møte nye mennesker.

- Ikke glem henne

Selv hadde de to venninnene kjent hverandre siden ungdomsskolen.

— Du var en man bare måtte bli glad i. Du var en vitamininnsprøytning å være med, for det var mye latter og moro med deg. Du var også en som alltid var der for andre. Jeg er så glad for å se at du har overført dine verdier til barna, sa Larsen.

Jan Edgar Kalleklev holdt tale på vegne av svigerfamilien.— Det er mange som har felt tårer over Linda. Mange tårer. Når er person som henne går bort, etterlater hun seg et tomrom som ingen kan fylle, sa han.

Svigerfaren hadde følgende budskap til den nærmeste familien:

— Når slikt skjer, er det mange som prøver å glemme. Det mener jeg er galt. Det er gjennom å ikke glemme, men å huske, at man til slutt overvinner sorgen og døden.