Lokalt

Ett år etter tragedien på Turøy

Pårørende markerte ettårsdagen for helikopterulykken med å hedre sine kjære. Røde roser og barnetegninger ble senket på sjøen.
Abonnent
Lokalt

Mener å ha funnet flere svakheter ved NRKs tiggerdokumentar

NRK unnlot å nevne at en stor del av pengeoverføringen fra rumenere i Bergen kan være lovlig. – Det er godt mulig vi kunne presisert dette, sier Brennpunkt-redaktør.
Abonnent
Lokalt

Statuer på byens beste

Statuen av Amalie Skram burde stått på Fisketorget. Bjørnstjerne Bjørnson hørte hjemme på en åpen plass midt i byen. Og Sjømannsmonumentet – det var bare en «geitost»!
Abonnent
Lokalt

Mener KrF taper velgere på Ap-samarbeid

Mens KrF-politikere på Vestlandet vil åpne for Ap, og Knut Arild Hareide lovpriser Jonas Gahr Støre, advares partiet mot konsekvensene en venstredreining kan få.
Abonnent
Lokalt

– Vi prøver å få med flere, men det er ikke så lett. Alle holder på med håndball eller noe.

– Jeg har gått i Lungegaardens Buekorps i fem år. Det er gøy å marsjere. Noen ganger når vi er ute og marsjerer, møter vi guttekorps. Da hilser vi stilig på dem med å heise buen litt høyere. Min mor var med og stiftet Lungegaardens i 1994. Da var det 30 jenter på startlinjen. Vi er 18 som er med nå, men i dag kom bare åtte på øvingen. Vi prøver å få med flere, men det er ikke så lett. Alle holder på med håndball eller noe. 17. mai er morsomt, for da får vi gå i det store toget. Den dagen vil vi helst være 25 jenter, forteller Vilde.
Abonnent
Lokalt

Tok ut millioner av kroner i kontanter

Sønnen ble sittende i bunnløs gjeld etter Gunnar Nordhus’ forretningseventyr. Han beskriver sin far som en farlig løgner og manipulator.
Abonnent
Lokalt

Jakter på bunndyr i Byfjorden

Midt i Byfjorden mellom Askøy og Eidsvåg senkes en liten grabb 333 meter ned til bunnen. Opp igjen kommer muddermasse inneholdende en rekke bløtbunnsdyr som skal under lupen.
Abonnent
Lokalt

Anmelder anonyme trusler mot byråd i Bergen

Trusselbrevet ble lagt i byrådens postkasse: «...vil foregå helt til du endrer kurs, trekker deg fra politikken eller begår selvmord».
Abonnent
Lokalt

Det kan bli streik i disse syv barnehagene

Ansatte ved syv av Akasia sine barnehager i Bergen blir tatt ut i streik fra fredag 5. mai dersom det ikke kommer til enighet hos Riksmekleren i neste uke.
Abonnent
Lokalt

Brannskadefirma måtte evakuere etter brann

I 13-tiden brøt det ut brann i et lagerbygg på Spelhaugen i Fyllingsdalen. Nesten halvannen time senere ble brannen meldt under kontroll.
Abonnent
Lokalt

Vil ha flere faglærere i skolekjøkkenet

Både elever og lærere har stor appetitt på mat og helse. Men under halvparten av lærerne har fordypning i faget, og verre kan det bli, frykter fagfolk.
Abonnent
Lokalt

Foreldre skylder kommunen over 20 millioner

Over 2000 foreldre har latt være å betale regninger fra barnehage og SFO. Skolebarn mister plassen sin i SFO som følge av misligholdet.
Abonnent
Lokalt

- Vi forventet reaksjoner, men ble overrasket over at de ble så sterke.

– Da NRK slapp tiggerdokumentaren i forrige uke, ble det tøft for flere av brukerne våre. Heldigvis ser det ut som det verste nå har lagt seg, sier Ingrid Husevåg Døskeland, rådgiver på Robin Hood-huset i Bergen.
Abonnent
Lokalt

Airbus innrømmer at helikopterstyrten kunne vært unngått

For ett år siden styrtet 13 personer i døden. Nå innrømmer helikopterprodusenten Airbus Helicopters at de burde ha iverksatt tiltak etter at et helikopter av samme typen styrtet i 2009.
Abonnent
Lokalt

Frykten for Super Puma-helikoptrene

Super Puma-helikoptre har vært involvert i flere ulykker og nestenulykker de siste årene. Tusenvis av oljearbeidere i flere land har stilt seg bak kampanjer for å få helikoptertypen fjernet.
Abonnent
Lokalt

OBS-varsel for Vestlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet sludd og snø helt ned i lavereliggende områder på Vestlandet torsdag.
Abonnent
Lokalt

Fikk ikke lenket inne politikerne

Demonstrantene hadde varslet en menneskelig lenke rundt Gamle rådhus, hvor politikerne satt i møte. Men før de møtte opp, var politikerne vekke.
Abonnent
Lokalt

Foreslår å rive boliger i Fløen

Fagfolkene i kommunen konkluderer med den sørlige traseen gjennom Fløen. Den har størst konsekvens for boligbygg som må rives. – Søkt argumentasjon, sier flere beboere.
Abonnent
Lokalt

Her blir det stengt i helgen

Maratonløpernes utfoldelser i bergensgatene får konsekvenser for kollektivbrukerne i sentrum lørdag.
Abonnent
Lokalt

Høyskoler bryter målloven – skriver for lite bokmål

Alle høyskoler og universiteter bryter målloven. De fleste oppfyller ikke nynorskkravet. To høyskoler får imidlertid kritikk for å skrive for lite bokmål.
Abonnent
Lokalt

Lager musikkteater om livet på Møhlenpris

Etter snart 30 år som skuespiller på Den Nationale Scene debuterer Bjørn «Bamse» Willberg Andersen som dramatiker. Stoffet har han hentet fra flere tiårs liv i Zetliz gate på Møhlenpris.
Abonnent
Lokalt

Stort steinras i Hardanger

Politiet melder om et større steinras 100 meter nord for Eitrheimstunnelen i Hardanger. Fylkesvei 550 er midlertidig stengt.
Abonnent
Lokalt

Ny KK-direktør trekker seg

Nyansatt direktør ved Kvinneklinikken vil likevel ikke ta jobben.
Abonnent
Lokalt

Ville møte 12-åring – lurt i en felle

Mannen trodde han skulle møte en 12 år gammel jente for sex, men ble lurt. Politiet skal ha funnet overgrepsbilder hos ham.
Abonnent