JON TUFTO

— Vi samarbeider gjerne med Økokrim, selv om det ikke ser ut til at de vil ha noe med oss å gjøre, sier "aFFi" (20).Norske og utenlandske nettsteder med barneporno skal ødelegges ved hjelp av hacking, maildumping og andre former for dataangrep, sier han.- Det er en gruppe hackere i Oslo som driver med noe av det samme, og vi vil gjerne forene krefter med dem, sier "aFFi".

IT døgnet rundt Ved siden av tre jobber, alle relatert til data, styrer haugesunderen det omstridte nettstedet mens sjefen, bergenseren "drazQ" (22), er i Australia og studerer programmering. Dataeksperten mener nettmagasinet har fått et litt urettferdig stempel som mekka for svindlere, og vil gjerne legge om til en mer seriøs profil.- Vi vil ha flere artikler om IT-sikkerhet, pc-stoff og slikt. Jeg mener likevel at det ikke fins ulovlige ting på nettstedet i dag. Alt som står der, kan du finne frem til i et vanlig bibliotek, sier "aFFi"

"Neppe ulovlig" Professor Jon Bing på Institutt for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo tror det bergenske internettstedet holder seg innenfor loven.- Det er dessverre mange som har overdrevne forestillinger om hva som er ulovlig, sier han.I forbindelse med selvmordene på Prekestolen, hevdet for eksempel mange at nettsteder for selvmordskandidater var ulovlige, noe som ikke er tilfellet, ifølge Bing.- For at slikt skal være ulovlig, må det være i strid med straffelovens forbud mot oppfordring til kriminelle handlinger. Det er svært uvanlig at påtalemakten forfølger slike saker, siden det er midt i kjerneområdet for ytringsfrihet, og det er aldri så vidt meg bekjent blitt gjort i en slik sammenheng, sier Bing.

fakta/ "skurkeskolen"

  • Det bergenske internettmagasinet Radikal, omtalt i BT i går, serverer oppskrifter på ulovlige handlinger. Politiet har etterforsket virksomheten i halvannet år uten å finne noe grunnlag for å stoppe den.
  • I magasinet får du blant annet vite hvordan du skulker unna førstegangstjenesten, kopierer kopibeskyttet programvare, skaffer deg gratis TV-kanaler ulovlig, svindler med kredittkort og lurer gratis brus ut av automater.