ARVID BERENTSEN

— Dette er ting jeg hadde lest i avisene, sa 32-åringen da han ble eksaminert av aktoratet i dag.

— Hvorfor gikk du til politiet og forklarte deg om ting du hadde lest i avisene da? spurte aktor, statsadvokat Jørn Sigurd Maurud.

— Jeg vet ikke, jeg var vel litt rotete i huet mitt, svarte 32 åringen.

Kjente til konflikten

Maurud foreholdt vitnet en forklaring hvor 32-åringen opplyste at han hadde oppgitt stykkpris på mellom 8.000 og 11.000 kroner på Uzi-er med lyddempere.

— Jeg må ha rotet mellom Lars Grønnerød og en annen, forklarte 32-åringen, som er fåmælt og tilsynelatende motvillig når aktora-tet ber ham fortelle retten om sine tidligere politiforklaringer i saken.

Til politiet skal 32-åringen også ha forklart at Lars Grønnerød forespeilet ham vederlag på 500.000 kroner eller eiendom for til-svarende verdi for å drepe tre mennesker. Vitnet ga i politiavhør også uttrykk for et visst kjennskap til den mye omtalte tvisten om Orderud gård i utkanten av Sørumsand.

- Umulig

Maurud påpekte i retten at 32-åringen umulig kunne ha lest en del av det han forklarte seg til politiet om i avisene før han forklarte seg. Flere av opplysningene vitnet ga var nemlig ikke kjent gjennom mediene da vitnet forklarte seg for politiet somme-ren 1998.

Aktoratets og de fire forsvarernes eksaminasjoner av 32-åringen fortsetter utover dagen.