Saken mot "Hallik-Frank" foreldet OSLO: Hallikdømte Jarl Frank Tandberg stakk til utlandet da straffesaken mot ham skulle opp for retten. I går ble saken mot ham foreldet. Tandberg var tiltalt for å ha skjult en 16-år gammel jente i villaen sin på Ulvøya utenfor Oslo. Den unge jenten ble holdt skjult for sine foreldre i januar 1995. Jeg har ikke vært i kontakt med ham, sier Tandbergs forsvarer, Bjørn Meltzer. Det betyr at Tandberg ikke kan straffeforfølges dersom han skulle komme tilbake til i Norge igjen. Saken ble utsatt på ubestemt tid, men er nå å regne for en "ikke-sak" ettersom det er mer enn fem år siden lovbruddet ble begått. Tandberg ble i 1993 dømt til fengsel i ett år og seks måneder for hallik virksomhet i Bergen. "Hallik-Frank" ble av Gulating lagmannsrett dømt for å ha stått bak prostitusjonsvirksomhet ved Sun Station i Kaigaten samt i en leilighet på Klauvsteinen. Retten fant at Tandberg organiserte og la til rette for virksomheten.

Døde etter snowboard-ulykke TROMSØ: En 12 år gammel gutt fra Glomfjord i Nordland døde torsdag på Regionsykehuset i Tromsø etter skadene han pådrog seg i en snowboardulykke på hjemstedet onsdag kveld, skriver Nordlands Framtid. Dette er den første dødsulykken etter snowboardkjøring i Norge. Politiadvokat Tone Vangen ved Bodø politidistrikt forteller at de ikke vet nøyaktig hva som skjedde da ulykken inntraff. (NTB)

En skadet i husbrann i Oslo OSLO: En mann pådrog seg alvorlige hodeskader etter å ha kastet seg ut fra en brennende leilighet på Røa i Oslo torsdag ettermiddag. Politiet fikk melding om brannen ved 13-tiden. En leilighet i andre etasje i en lavblokk stod i brann, og flere enheter fra Oslo Brannvesen rykket ut til adressen. Mannen som kastet seg ut leiligheten ble brakt til Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader og brudd. Situasjonen var torsdag ettermiddag uavklart, opplyser sykehuset til NTB. I tillegg ble åtte personer evakuert i forbindelse med brannen, men ingen skal ha blitt påført skader.

SP-topp hudflettar regjeringa SOGNDAL: — Regjeringa undergrev ikkje berre transportnæringa men eit samla næringsliv si konkurranseevne i Sogn og Fjordane. Den nye avgiftsauken på diesel er difor endå meir dramatisk enn det som tidlegare har kome fram i media Den kan rasere arbeidsplassar i Sogn og Fjordane, seier Per Ytrehus, tidlegare SP-leiar i fylket. Det er som regiondirektør for NHO at Ytrehus tek eit kraftig oppgjer med sentrumsregjeringa. I går sende han ut ei pressemelding med kraftige skyts mot sine partivener i regjeringskvartalet: Regjeringa skapar med opne auge ein heilt umogeleg konkurransesituasjon for dette fylket. Ytrehus er overraska over at sentrumsregjeringa ikkje lenger er i stand til å ta imot åtvaringane frå eit hardt pressa næringsliv i distrikta.

pågrepet etter bankraIngen n SKÅRER: Ingen av de to bevæpnede mennene som ranet DnBs filial på Metrosenteret i Skårer i Lørenskog torsdag var pågrepet torsdag kveld. Store politistyrker lette torsdag ettermiddag etter de to mennene. Blant annet sperret væpnet politi av et større område på Høybråten i Oslo kort tid etter at ranet ble begått torsdag formiddag. Bilen de to ranerne benyttet, en sølvfarget Jeep Cherokee med grønne skilter, ble funnet i Høybråtenveien. Politiet fikk også bistand fra ett av forsvarets helikoptre i søket etter de to mennene. Ransbeløpet er foreløpig ukjent. (NTB)