PER-HELGE BERG, NTB

INGUNN RØREN

Flere av mannskapet kom seg i land på et skjær før de ble tatt om bord i et redningshelikopter som kom frem til havaristen kort tid etter forliset. Forliset skjedde så nær land at det ikke var mulig å unngå et havari.

— Fire personer ble kraftig nedkjølt etter oppholdet i det kalde vannet og får behandling for dette, opplyser redningsleder Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) til NTB.

Politiet i Brønnøysund bekrefter overfor Bergens Tidende at en av mannskapet er en mann fra Bergen. Sammen med de andre som kom uskadet fra forliset ble bergenseren sendt til et hotell i Brønnøysund. Der samlet mannskapet seg i går for å bearbeide det dramatiske havariet og kollegaens dødsfall. Sent på kvelden dro mannskapet til helikopterbasen.

Motorstopp

«Stålegg Senior» fikk motorstopp og begynte å drive mot land 5 nautiske mil fra Brønnøysund klokken 15.15 torsdag. Samtidig fikk Hovedredningssentralen nødsignal fra båten. Bare 15 minutter senere gikk båten ned, like ved land.

Fire personer ble fløyet til sykehuset i Sandnessjøen med et Sea King-helikopter fra HRS. De syv andre ble behandlet i Brønnøysund.

— De fire som kom hit til Sandnessjøen var kraftig nedkjølt, men tilstanden er ikke alvorlig, sier medisinsk overlege Dag Stefansen på Helgelandssykehuset til NTB.

Kapteinen på «Stålegg Senior» er blant de som behandles på sykehuset, får BT opplyst.

Det blåste stiv kuling i området og det var sterkt snødrev.

Autolinebåten «Stålegg Senior» er registrert i Ålesund. Båten er 33 meter lang og er bygget i 1979, men ble nylig ombygd. Båten gikk ut fra Kvamsøy i Møre og Romsdal tirsdag, på vei ut til fiske. Båten eies av et familiefirma.

Medisinsk overlege Dag Stefansen på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen

FORLISTE: Én mann omkom og 11 ble reddet da fiskebåten «Stålegg Senior» fra Ålesund forliste utenfor Brønnøysund i går ettermiddag.

FOTO: TV 2

TIL SYKEHUS: Fire av mannskapet ble fløyet til sykehuset i Sandnessjøen med et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen. De syv andre ble behandlet i Brønnøysund.