Politiet regner med at det dreier seg om et angrep, men er ellers svært sparsommelige med opplysninger om eksplosjonen natt til lørdag.

Bygningen fikk store skader i den kraftige eksplosjonen, forteller talsmann Mikael Skoog ved politiet i Linköping.

Liket ble brakt til en rettsmedisinsk undersøkelse i Linköping for identifisering og obduksjon, men resultatene var lørdag kveld ikke klare, ifølge Skoog.

Han vil ikke uttale seg om den døde personen ble drept i eksplosjonen, men bekrefter at politiet foreløpig ikke utelukker noe.

Mange uklarheter

Eksperter fra Stockholm-politiets bombegruppe gikk ikke inn i bygningen før lørdag formiddag, fordi ekspertene først skulle finne ut om det var flere sprengladninger og sikre området.

Inne i lokalene fant politiet en død person. Politiet vil ikke si om det dreier seg om en mann eller en kvinne.

Selv etter å ha undersøkt stedet lørdag, ville ikke politiet si noe om hva som hadde forårsaket eksplosjonen. Skoog ville ikke spekulere på mulige motiver.

Fersk klubb

Outlaws er den minste og ferskeste av de store MC-gjengene. Men konkurransen mellom dem har allerede ført til flere voldelige sammenstøt mellom Outlaws og de mer etablerte gjengene Hells Angels og Bandidos, ifølge Thord Modin ved det svenske kriminalpolitiets etterretningstjeneste.

Særlig i Skåne har politiet merket at Outlaws forsøker å ekspandere på de andres bekostning.

– Dersom MC-bråket eskalerer i et område, sprer det seg til andre deler av landet. Det er det ingen tvil om, sier Modin.

Stefan Jerrev?ng