- Vi har fått opp den ene døde dykkeren. Vedkommende er på vei til land, om bord på Kystvaktskipet KV Nornen, sier stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt til fvn.no.

Klokken 18.21 fikk han melding fra Korsvikfjorden om operasjonen var i gang. Timene i forveien hadde vært utfordrende for letemannskapene. Selve søket inne i «Seattle» foregikk utelukkende med miniubåter - såkalte ROV-er. Underveis gikk det flere ras i vraket, hvorav ett ble satt i gang av selve letingen, forteller Austad.

- Ting gikk lenge ikke vår vei. En av ROV-ene sitter fortsatt fast der inne. At vi fikk den ene av dykkerne opp, var sånn sett en vitamininnsprøytning, fortsetter stabssjefen.

- Jeg er stolte av dem som gjennomførte dette, tilføyer han.

Mens miniubåtene ble brukt til hoveddelen av hentingen, bistod redningsdykkere i vannskorpen med den siste biten - å sikre at den omkomne kom opp i båten. Andre dykkere ble brukt til observasjon.

- Vi har vært nøye med prosedyrer og sikkerhet. Dét er litt av grunnen til at dette tok lang tid, sier Austad.

Det var Birgitta Fadersbøll Johansen og Michael Pedersen som forsvant under et dykket i Korsvikfjorden 28. september i fjor.

Austad forteller at mannskapene «har en oppfatning» om hvem av de to det er som nå er hentet fra vraket. Men en sikker identifisering gjenstår. Dét kan ta alt fra et par døgn til noen uker, forteller han fvn.no.

Miniubåtene som fortsatt er operative, var i kveld nede for å rekognosere i og ved vraket, for eventuelt lokalisere den gjenværende dykkeren.