På landsbasis omsatte kjeden for 402 millioner kroner i fjor. 8,7 millioner ble igjen som overskudd før skatt. Det er ikke akkurat vært regelen de siste årene. Fra 1998 til 2003 endte kjeden opp med et samlet underskudd før skatt på rundt 450 millioner kroner.

Informasjonsdirektør i Sats Norge, Anders Hall Grøterud, tror kravstore kunder er årsaken til at det er vanskelig å tjene penger på treningssentre.

Sats har fire treningssentre i Bergen. Grøterud vil ikke kommentere lønnsomheten i Bergen, men sier avdelingene går rimelig bra.

— Medlemmene setter stadig høyere krav, som kan være tøffe å oppfylle. De vil trene på et senter med sentral beliggenhet, som er åpent tidlig og sent og som tilbyr akkurat den treningsformen de har lyst til å trene den dagen, sier Anders Hall Grøterud.

Og det koster penger.

— Treningssentrene som greier seg må kort og godt være trivelige, tilgjengelige og tilby trening som virker, når det passer kunden.

Han mener hele bransjens utfordring er å få politikere og bedriftsledere til å forstå verdien av fysisk aktivitet.

— Det bør man ta på alvor ved å gjøre det enklere for ansatte å trene, sier informasjonsdirektøren.

En annen kjede som også tilbyr trening i Bergen, Nautilus Sport, omsatte i fjor for 41 millioner kroner på landsbasis. Overskuddet før skatt endte på 9,6 millioner - omtrent det samme som ti ganger større Sats.

Studentsamskipnaden (SiB) sine fire treningssentre i byen hadde i fjor 12.000 kunder. Til sammen ga de en omsetning på 16 millioner kroner. Resultatet: 0.

— Vi går akkurat i balanse, og det er etter intensjonen. Vi skal tilby trening til studentene så billig som mulig til, sier idrettssjef i SiB, Bård Johansen.