Petter Arnstedt, pr.-sjef for Apple Norden, bekrefter overfor Aftenposten.no at iPad kommer for salg i Norge fra og med tirsdag 30. november.

— Hva kommer iPad-utgavene til å koste i Norge?

Hemmelighetsfulle butikker

  • Det kan jeg ikke si noe om nå. Det eneste jeg kan bekrefte er at de er i salg i Norge fra i morgen.

- Og hvor mange iPad'er slippes på det norske markedet?

— Det kan vi heller ikke kommentere, svarer Arnstedt.

- Er det ikke uvanlig i et kapitalistisk system at forbrukerne ikke får vite om pris eller antall produkter mindre enn et døgn før salget av et produkt starter?

— Du kan skrive hva du vil. Dette er alt jeg har å si, svarer Arnstedt.

Han henviser til en pressemelding som vil komme klokken 06 tirsdag morgen.

Hemmelighetskremmeriet er også stort hos forhandlerne, og da Aftenposten besøkte flere elektronikkbutikker i Oslo sentrum i dag, ville ingen hverken bekrefte eller avkrefte at de vil ha iPad i hyllene i morgen.

— Hvis vi hadde hatt det, kan jeg av policyhensyn ikke si noe om dette nå. Det får vi ta som det kommer, sa en butikkmedarbeider ved en Humac-butikk.

Telenor med eget abonnement Telenor kunngjorde i dag at de tilbyr eget iPad-3G-abonnement. Kostnaden for et forbruk på 3 GB data er 199 kroner i måneden, inkludert tilgang til trådløse soner, eller 0,75 GB for 99 kroner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Network Norway lanserte sitt abonnement allerede på fredag. Der betaler du kun for det du bruker av datatrafikk, ifølge selskapet.

Den svenske lavpriskjeden Media Markt har mandag rykket inn store annonser i svenske aviser der de forteller om nattåpne butikker, og at iPad-salget i Sverige starter over midnatt. Kilder dagensit.no har vært i kontakt med opplyser at dette er et kontraktsbrudd i forhold til Apple, og nettstedet antyder at konsekvensen for kjeden kan bli at Apple trekker tilbake produktene de skulle få.