30. mars 2001: I går 29. mars var jeg hos advokat Lexau. Det er helt slutt på min tålmodighet. Jeg opplever det så krenkende overfor Bjørn. Det som tok knekken på min tålmodighet var et brev fra sosialkontoret angående støttekontakt til Bjørn. Dette la jeg frem for advokat Lexau, også dette med at jeg ikke får se regnskapet over de pengene som personalet betaler inn fordi de spiser i avdelingen. Det var i november 99 at LS lovet meg tilbakemelding når hun bare hadde fått samtalt med IG på Ploms (pleie og omsorg, red anm.) Det er altså 17. mnd siden.

15.juni 2001: Han forteller at 10. juni måtte der på nytt anvendes makt overfor Bjørn. Han hadde gått til angrep på EM. Det var M. som var til stede. Ifølge R. kom Bjørn fra sin leilighet – direkte til fellesstuen og gikk til angrep på E. Ingen kan fortelle meg forhistorien. Det er helt ulikt Bjørn. Noe må ha skjedd. Dette vil jeg ha rede på. Jeg leser dette i rapporten for 10.juni. Jeg hadde Bjørn med meg til klokken 15. Etter angrepet var det intet tilbud. Han ble loset til leilighet. Jeg har sagt at på grunn av sitt manglende språk må Bjørn ha tilbud. Hvorfor kan han ikke få tilbud. Alle dager – nesten iallfall – er det bare oppbevaring.

25. juli 2001: Jeg vil be Lexau ta opp den låste kjøkkendøren – jeg ser jo at det er høyst urimelig. Beboer får jo ikke drikke når han vil – jeg ser også en dag at tjenesteyter går til kjøkkenet og henter seg en kartong juice og tar den med seg inn på kontoret. Han gjør ikke antydning til å tilby beboerne som sitter i stuen. Dette har jeg sett flere ganger.

28. juli 2001: Det er så ofte at det du ber om blir lovet, men ikke utført. Det siste var dette med ledsagerbevis. I mars ba jeg om at han måtte ordne det. Han har lovet og lovet. Den 28.06. sa han at det var ordnet. Beviset skulle bare hentes på kulturkontoret. Når jeg kom dit fortalt de at det ikke var blitt søkt om. Dessuten var prosedyren helt annerledes. Bevisene sendes fra byen. Nå er det ordnet.

30. september 2001: Kommer til Bjørn kl. 11.20. Akk – han er i sengen i Adams drakt. Dette skjer hver eneste fridag. Når han kjeder seg så går han i seng. Ingen begriper at det er ansvarsfraskrivelse å ikke se til at han har klær på seg. Lørdager og søndager er bare oppbevaring. Livskvaliteten er borte. Reformen var bare en boreform. Sørgelig.

12. januar 2001: Gikk gjennom rapportbok for noen dager siden. Siste tilbud var onsdag 25.7. Tur til byen. Det er det hele.

14. januar 2001: Noe må ha skjedd i bofellesskapet. I dag når jeg kom var Bjørn på tur. Det ble sagt at han også hadde vært på tur i går. 2 dager etter hverandre. Utrolig!

1. november 2001: L. sa i dag at flere i bofellesskapet var redd meg – og flere hadde sluttet på grunn av meg. Hvem?

25. november 2001: Reiser til Bjørn ca. kl 12.15. De sitter inne i stuen. Bare ukjente fjes. Tar Bjørn med på spasertur rundt Liavatn. Går derfra ca. kl. 14.45. Bare fremmede tilstede. Jeg tar klær ut av tørketrommel – det nye ullundertøyet er tørket sammen med olabukse med åpen glidelås. Når det skal det bli bedre? Ull skal jo ikke i trommel og slett ikke sammen med olabukse.

8. desember 2001: Når jeg kommer til Bjørn i dag kl. 13.00 ligger han naken i sengen. Jeg tar han med meg hjem. Blir hjemme til i morgen.

7. mars 2002: Når jeg kommer til Bjørn kl. 17.10 er han i ferd med å legge seg. Middagen (lapskaus) står urørt på salongbordet. Han hadde også vært i seng fra 15-16. Maten blir varmet på nytt. Jeg tar Bjørn med på butikken. Han ønsker seg en ring. Stolt går han hjem.

5. mai 2002: Jeg går igjennom rapportboken og ser at uteturene er stort sett gjennomført slik som avtalt. Fra 21. 3 til 5. 5 (ca 45 dager) Det er ca. 13 turer som ikke er gjennomført. Det er stort når det sammenliknes med det som var. Støttekontakt? Jeg hører intet fra sosialkontoret.

7. juni 2002: B.Ø. ringer. Hun kommer ikke på møte 10.6. Støttekontakt i det blå. Ja – ansvarsgruppen krymper stadig.

29. august 2002: Kommer til Bjørn klokken 17.05. Bjørn ligger i sengen naken. Middagen står på bordet og venter. En ny kvinne er inne hos ham.

12. september 2002: Kl. 11.42: R. har ringt (som lovet). Han foreslår å utsette møtet 16. 9. Jeg sier at det hele går ut i sanden – det er sakstrenering og ansvarsfraskrivelse¿.. Jeg sier også at div. opplysninger ikke når personalet. Det er jo iblant bare 2 personer på vakt. Beboerne er tilskuere til livet.

23. september 2002: S. er ikke fornøyd med tannpleien han får. Der er 1 råtten tann + flere hull + matrester som ligger langs tannhalsen.

På fire måneder – 15.02.01 til 15.06. er det 78 ganger Bjørn mangler tilbud. 40 ganger ute med mor/far.

15.desember 2002: Kommer til Bjørn kl. 12.15. Han sitter naken i stuen sin. Han har sovet hele formiddagen. Vil ikke dusje. Han har heller ikke spist frokost. Det er bare 2 personer på vakt.

8.mars 2003: Kommer til Bjørn kl. 12.00. Han står da og kler på seg – 5 undertrøyer. Han må ha vært i sengen. Det er faktisk det eneste tilbudet han nu får når den 3. personen er tatt bort. Jeg føler at skal det bli tilbud for ham må jeg ta han med. Hvilket jeg også gjør.

11 september 2004: Kommer til Bjørn klokken 11.15. Bjørn er pent stelt og ordentlig kledd. Sengen ser ikke ut – først krøllet oljelerret – så madrassbeskytter – så vanlig laken. Det må mildt sagt være som å sove på småstein¿ Når jeg skal ta Bjørn med finner jeg ikke lue – jeg har kjøpt 5 luer fra påske til nu – alle er merket inn med Bjørns navn – utrolig¿ Da jeg kom, gikk M i gangen i bare underbukse m/bleie inni. Sannelig da jeg dro klokken 11.45 var han også i gangen i samme mundur.

9. oktober 2004: Henter Bjørn klokken 12.30. Kjøkkendør låst. Vært hos frisør – fint klippet¿ Tandemsykkelen har nu stått ute i ukevis – den er punktert. Den er et aktiva i felleseide ting. Jeg blir dårlig av å se på slurvet. Sykkelen ble kjøpt for penger fra et legat som jeg søkte på – til felles for alle fem.