ODD INGE SKJÆVESLAND

I går ettermiddag sendte LO-lederen ut et notat om konflikten mellom henne og Ingunn Yssen. Valla understreker bl.a. at Yssen «gjentatte ganger har tatt fri uten å avtale dette med sin nærmeste overordnede».

LO-lederen skriver også at det skal ha vært utbredt misnøye med at Yssen uttalte seg i mediene om likestilling, som hun ikke har hatt ansvar for i LO. Yssen skal som avdelingsleder heller ikke ha gjort god nok jobb «i flere tilfeller».

NRK-monopol

Valla var i går gjest i NRK-programmet «Først og sist». LO-strategene valgte at sjefen kun skulle snakke med Fredrik Skavlan. Ingen andre fikk stille Valla spørsmål om sin omfattende redegjørelse av konflikten.

Med Kristin Halvorsens mann, Charlo Halvorsen som bodyguard, ble Gerd-Liv Valla etter opptaket smuglet ut av NRK Fjernsynet i går ettermiddag.

— Valla har brutt arbeidsmiljøloven og så velger hun å stille opp i et underholdningsprogram, freste Sp-representanten Rune J. Skjælaaen. Han var i NRK i annen sammenheng.

Da vi ønsket å stille LO-lederen spørsmål, kom den robuste toppsjefen for Skavlans program myndig mellom og eskorterte Valla trygt ut, før han gjorde seg klar til å gå med finansministerhustruen på Regjeringens halvårlige middag i Parkveien 45. Heller ikke der var noen interessert i å snakke om krangelen blant de rødgrønnes faglige støttespillere, selv om det største regjeringspartiet, hvor Valla sitter i sentralstyret, i økende grad blir koblet inn i saken.

- En alvorlig sak

Valla kalte konflikten «en alvorlig sak».

— Det er trist hvis en medarbeider opplever det sånn, sa Valla, som understreket at Yssen aldri har sagt direkte til henne at hun er blitt trakassert.

Valla avviste at hun har skreket til noen at de er ubrukelig. Hun sa flere ganger at Yssens kritikk var så grov og full av feil at hun måtte få reagere.

-.Jeg er flink til å si unnskyld, men jeg kan ikke si det når jeg ikke mener det, sa Gerd-Liv Valla.

AFTENPOSTEN/BERGENS TIDENDE