I et intervju med VG forteller Yssen at hun i øyeblikk har syntes synd på Valla og vært bekymret for henne.

– Da hun ble drapstruet og sykemeldt tenkte jeg: så vondt det må være for Valla nå. Da håpet jeg at hun hadde mennesker rundt seg som passet på henne. Av og til har jeg også følt skyld, sier Yssen.

De to har ikke snakket sammen etter Vallas avgang, og Yssen føler heller ikke noe behov for å snakke med henne. Hun tror heller ikke at de to vil kunne forsones noen gang.

– Hvorfor skulle jeg ha et ønske om det? Målet med dette har vært å bli ferdig med henne. Dessuten tror jeg ikke Valla har noe ønske om å forsones med meg. Aldri, sier Yssen, som understreker at det aldri var på tale for henne å kjøre denne saken for å ta hevn.

– Nei, det handlet ikke om hevn. Det eneste som sto i hodet mitt var at jeg måtte ta tilbake kontrollen over mitt eget liv.

I intervjuet forteller hun at oppmerksomheten rundt saken også har ført til at hun har fått brev med drapstrusler og trusler om å bli voldtatt.

– Politiet sa at de trodde de visste hvem som truet meg, nemlig en som kaster seg over mennesker som er mye i mediene, forteller Yssen.

I intervjuet sier hun også at hun mener at Gerd-Liv Valla misbrukte sin makt med vitende og vilje.

– Hun visste hva hun gjorde med meg og andre. Hun ville være mektig, sier Yssen.

Gerd-Liv Valla ønsker ikke å kommentere noen av uttalelsene som Yssen kommer med i intervjuet.