Dagen for overlevering av statsrådsnøkler er ikke anledning for de helt store ord. SVs ferske minister var derfor varsom med å uttale seg for sterkt om de sakene han skal ha ansvar for de neste fire årene. Men den taleføre bergenseren gjorde det klart at det fortsatt gjenstår mye på likestillingen område i vårt land. Det gjelder lønn og bedre permisjonsordninger og arbeidet mot kvinnevold.

Lysbakken sier til bt.no at han først mandag kveld fikk telefon fra Jens Stoltenberg om å gå inn i regjeringen. Men han hadde lenge visst at telefonen ville komme. Internt i SV hadde de foretatt fordelingen av verv.

Frem til i går var Audun Lysbakken parlamentarisk leder i SV. På et gruppemøte i går kveld overtok Bård Vegar Solhjell den posten, etter å ha overlatt jobben som kunnskapsminister til partileder Kristin Halvorsen.

Audun Lysbakken skal fra årsskiftet også ha ansvar for integreringspolitikken her til lands. Da blir det justisminister Knut Storberget som har ansvar for hvem som skal få slippe inn i Norge, mens Lysbakken får som ansvar å sørge for at de som kommer, blir skikkelig integrert i vårt land.