Like etter 16.00 (15.00 britisk tid) kom det frem at kausjon for Julian Assange var blitt avslått. Han blir dermed sittende i varetekt i hvert fall frem til 14. desember.

Ifølge dommeren hadde Assange både motiv og mulighet til å forlate Storbritannia dersom han ble satt fri. Dommeren påpekte også at australieren ikke frivillig har meldt seg for svensk politi, og at han har holdt seg skjult i Storbritannia, skriver NTB.

Like før rettsmøtet skulle starte i City of Westminster Magistrates' Court ved 14-tiden tirsdag, hadde en gruppe mennesker kommet inn i rettssalen og sagt seg villige til å betale en eventuell kausjon, skriver NTB videre. Blant disse var den kjente australske journalisten John Pilger.

Vil motsette seg utlevering

I retten kom det også frem detaljer fra Assanges angivelige overgrep. I den ene saken hevdes det at Assange hadde sex med en kvinne som sov, i den andre hevdes det at det var tvang involvert.

Assange møtte i retten fordi svenske myndigheter har bedt om at han utleveres til Sverige. Tidligere har hans advokater sagt at Assange vil motsette seg utlevering.

Assange, som er australier, skal ha bedt om bistand fra Australian High Commission i London, som ivaretar australieres interesser i Storbritannia, skriver Channel 4 News på twitter.

Aktor vil ha Assange i forvaring

— Jeg forstår, men jeg samtykker ikke, svarte Assange på spørsmål om han ga sitt samtykke til utlevering, ifølge Aftonbladet.

— Assanges nomadiske livsstil innebærer en fluktrisiko, til tross for at han i dag meldte seg, sa aktor.

— Tross mediehysteriet handler ikke dette om Wikileaks. Han har ingen tidligere dommer og har i dag meldt seg frivillig, repliserte Assanges forsvarer.

Aktor fikk det altså som han ville, da Assange ble sittende i varetekt.

USA-jubel

Selv om utleveringssaken til Sverige dreier seg om anklager om sex-forbrytelser og, ifølge Scotland Yard, voldtekt, jubler USAs forsvarsminister.

— Jeg hadde ikke hørt det , men det høres ut som gode nyter, sa Robert Gates til oppmøtte pressefolk under et besøk i Afghanistan tirsdag, melder The Guardian .

Pågrepet tirsdag

Wikileaks-gründeren ble pågrepet tirsdag formiddag.

Han meldte seg selv og pågripelsen skal ha foregått uten noen form for dramatikk.

Ifølge en melding fra Scotland Yard ble han pågrepet da han møtte opp på en politistasjon i London tirsdag morgen klokken halv elleve, norsk tid.

Han er pågrepet på bakgrunn av en svensk etterlysning. Denne saken har ingen forbindelse til de pågående og omstridte lekkasjene fra nettstedet Wikileaks.

Vil motsette seg

En eventuell avgjørelse om utlevering til Sverige vil bli anket, sier advokatene, ifølge NTB.

— Han kommer snarest til å bestride utlevering. Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta i England som har et annet system for anker i slike saker. Jeg har tidligere opplevd at det har tatt opp til en måned, sier Julian Assanges svenske advokat Björn Hurtig ifølge Expressen.

Sex-forbrytelser

Saken i Sverige dreier seg om såkalte sex-forbrytelser og skal ikke ha noen direkte forbindelse med anklagene om ulovlige lekkasjer til nettstedet Wikileaks.

Samtidig har både USA og Australia truet med rettslige skritt mot Assange og hans britiske advokater har også tidligere uttalt at de frykter en svensk utlevering til USA.

Tirsdag melder også nyhetsbyrået Associated Press (AP) at Visa stanser alle utbetalinger til Wikileaks. Tidligere har også PayPal gjort det samme og Assanges bankkonto i Sveits har blitt frosset.