Brannvesen, ambulanse og politi forberedte seg fredag morgen på en nødlanding ved Sandefjord lufthavn Torp etter at en Dash 8 fra Widerøes flyveselskap meldte fra om problemer med hydraulikksystemet i flyet.

Klokken 09.28 landet flyet uten dramatikk, opplyser flyplassjef Per Erik Bakke i Sandefjord:

— Flyet foretok en helt normal landing. De meldte først fra om hydraulikkproblemer. Våre rutiner tilsier da full beredskap, men dette gikk veldig greit, sier Bakke til Aftenposten.no.

Flyet skulle fra Stavanger til Newcastle, men valgte å gå til Sandefjord fordi det der står en reservemaskin. Det skal ha vært 60 passasjerer og et mannskap på fire om bord, opplyser politiet.

— Det er slått beredskapsalarm. Vi har sendt ut mannskaper fra Sandefjord, i tillegg til det Torp har av beredskap selv, sa vaktleder Arve Torgersen ved brannvesenets alarmsentral i Drammen, Vestviken 110, før flyet landet.

Også to luftambulanser ble varslet.

Rett før landing opplyste Widerøe følgende til Aftenposten.no:

- Det er det ene hydraulikksystemet som ikke fungerer, men det finnes alltid en backup. Vi har derfor valgt å gå til Sandefjord hvor en reservemaskin står klar for rask omlasting av passasjerere, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til Aftenposten.no.

Kongsteien sier at det kan synes som om et vel omfattende apparat ble satt i gang:

— Vi ser ikke på denne situasjonen som like dramatisk som det nødetatene i Vestfold synes å ha satt i gang, sier kommunikasjonsdirektøren.