Det sa hun under åpningstalen til Senterpartiets landsmøte i Loen, hvor hun ble presentert av konferansieren som «politikkens Tina Turner».

Navarsete tok tyren med hornene, og kommenterte først av alt boken som har skapt så mye uro før landsmøtet, nemlig VG-redaktør Elisabeth Skarsbø Moen sin «portrett av en pløyboy» om Ola Borten Moe.

Ikke rystet

— Noen har hatt litt blandede følelser før dette landsmøtet, på grunn av en lenge varslet bok. For å si det slik: we are shaken, but not stirred, sa Navarsete.Partilederen påpekte deretter at de skal tåle at partiet og enkeltpersoner settes under lupen. Hun kommenterte også forholdet til Borten Moe:

— Vi er uenige i enkelte saker, men det gjør at vi utfyller hverandre. Jeg mener det er en styrke for partiet og a det gjør at vi oppnår mer politisk.

Flere seire

I talen sin understrekte hun de mange politiske sakene for distriktene som har blitt lagt frem fra regjeringen de siste månedene.

— Vi har sørget for en helt ny samferdsel i Norge. Vi bygger hele Intercity. Vi var det første partiet til å programfeste Stadt skipstunnel. Vi tok tidlig initiativ til fergefri E39, no blir veien bygget. Sammenhengende.

Flere debatter

Senterpartiets landsmøte i Loen åpner i dag, og har hatt mest oppmerksomhet rundt forholdet mellom nestlederen og lederen. Men flere konfliktsaker skal debatteres og avgjøres. Blant dem finner vi:

  • Spørsmålet om man skal kreve en folkeavstemning rundt EØS-avtalen neste periode
  • Spørsmålet om Norge skal være med i Schengen
  • Debatt om skjenketider. Skjenkestopp 0200 eller 0300?