Washington Post understreker i sin reportasje fra Oslo hvordan amerikanske myndigheter i lang tid har forsøkt å påvirke Norge til å utvise Krekar, selv om mullaen ikke alltid har vært oppfattet som fiende av USA.

Les hele artikkelen her! (Ekstern lenke)

En av avisens utenriksreportere har vært i Oslo og intervjuet Krekar og trekker opp hele historien om den omstridte mullaen og hans kontaktnett. Ifølge Washington-avisen forlot Krekar Irak i 2002 etter USAs invasjon av Afghanistan senhøsten året før.

Sammen med andre kurdiske ledere møtte Krekar våren 2001 tre representanter for den amerikanske etterretningstjenesten CIA for å drøfte hvordan Saddam Hussein kunne styrtes.

Senere samme år grunnla han organisasjonen Ansar al-Islam som opererte ut fra et lite område på grensen mot Iran. Krekar var organisasjonens leder fram til han forlot Irak. Ansar al-Islam ble senere ført opp på USA terrorliste.

For å understreke overfor amerikanske lesere hvilken ond person mulla Kreker i virkeligheten er, understreker avisen at Krekar så sent som i juni i år omtalte Osama bin Laden som «en god muslim som jeg håper vil få et langt liv».

Holm, Morten