25 engasjerte jenter fra Bergen Handelsgymnasium har brukt to år og 200 000 kroner av hardt opptjente penger som mest sannsynlig ville gjort Andy Warhol stolt.

Veggene inni bilen er dekorert med bilder av jentene, inspirert av superstjernevennene som Warhol brukte i kunsten sin.

De har gjort alt arbeidet selv på dugnad, så langt som de kan, bevæpnet med hammer og spiker. Nå er de klar for årets russefeiring.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Veldig bra prosess

Jentene understreker at de ikke er opptatt av å bruke masse penger på russebilen, og de har ikke fått penger fra foreldrene. De har jobbet hardt for dem.

— Vi har lært mange tekniske ferdigheter, men det viktigste er det vi har lært om hverandre. Vi var veldig opptatt av at alle 25 skulle bli involvert, slik at vi fikk feiret sammen. Vi er blitt mye mer sammensveiset og har fått nye venner. Men også lært noe om de mindre bra sidene hos hverandre, sier de og ler.

— Det har blitt mye kjeft, sier Vilde Valland Aarseth med et smil.

— De andre jentene har sluttet å ta telefonen når jeg ringer, fordi de vet at det handler om bussen, forteller Oda Robøle Sørdal.

Oda er ifølge de andre «sjefsbitchen», og har hatt mye av ansvaret for oppussingen.

— Vi hadde ikke klart det uten henne, ler Regine Charlotte Mo.

Designerbussene

Før valget til slutt endte på Andy Warhol-temaet, så var jentene innom både Duplo og dinosaurer. Vilde Valland Aarseth og de andre jentene forteller at det brukes mye penger på å fiffe opp russebussene.

— Noen får installert dyre musikkanlegg, andre får bussene utformet av designere, sier Aarseth.

Og hvis skolen savner skjelettet som brukes i biologitimene, så kan BT avsløre at det koser seg med Warhol i bussen til russejentene. Under baren.

Når de siste slitne russen er gått hjem på 17. mai, så har Warhol-jentene svidd av en halv million kroner russefeiringen, bussen inkludert.

Hva synes du om russebussen?

WARHOL-JENTENE: Her er 11 av de 25 jentene. Øverst fra venstre: Stine Fantoft Berg, Isabelle Von dehr fehr Drivenes, Vilde Valland Aarseth, Oda Robøle Sørdal og Karen Lund Taranger. Nederst fra venstre: Åsa Haaland, Julie Wentzel Frøland, Regine C. Mo, Gina Riis Bøe, Amalie Holsen og Caroline Vik. FOTO: Ronald E. Hole
WARHOL: Alle jentene er blitt avbildet i kunsten som er inspirert av Andy Warhol. FOTO: Ronald E. Hole
ALT VAR SÅ MEGET BEDRE FØR: Man kan si at russefeiring har tatt noen kvantesprang siden 60-tallet. Russen var da utstyrt med luer og den kjente bambusstaven sin. Idag er dette beskjedne russeutstyret utvidet. En gjeng fra Asker brukte 1,7 millioner på russefeiringen sin i 2008. Her er det fra Musehagen mai 1967, hvor russedronning Vibeke Steineger poserte for fotografen. Fra boken "Da verden kom til Bergen".