Venstre og Fremskrittspartiet sørget for kort tid siden for at det ble sendt et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) med åtte spørsmål om informasjonsplikten. Tirsdag kom svaret der Stoltenberg skriver at Stortinget er blitt informert på en tilstrekkelig måte om utsettelsen av fullskala CO2-rensing fra gasskraftverket på Mongstad.

— Vi vurderer nye høringer, sier leder i kontrollkomiteen, Anders Anundsen (Frp), til NTB.

Høyres Per-Kristian Foss vil avvente plenumsdebatten om Mongstad i Stortinget.

— Vi har uansett ikke tid til noen kontrollhøring i Stortinget før Stortinget går fra hverandre 18. juni. Men jeg holder døren åpen for nye høringer om regjeringen har overholdt informasjonsplikten til høsten, sier Foss til NTB.

Allerede torsdag ettermiddag blir det høring i energi- og miljøkomiteen med miljøvernminister Erik Solheim (SV). Her vil spørsmålet om når regjeringen visste at rensingen måtte utsettes stå sentralt, slik det gjorde når olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) møtte til høring tirsdag.

Etter høringen var opposisjonen svært misfornøyd med svarene fra statsråden, og gjorde det klart at mistillitsforslag fortsatt er aktuelt.