Politiavdelingssjef Ragnar Holm i Skien sier til NRK at politiet vurderer å følge sporet til Israel, gjennom nye vitneavhør. Tidligere har norske politietterforskere mottatt en oversatt versjon av forhør tatt av Israelsk politi. Ifølge drapssiktede Gamal Hoseins forsvarer Jan Erik Granmo, har politiet kjent til det "nye" mobilvitnet siden februar, og politiet skal ha foretatt avhør i Israel.

— Hørte vold mot Gry på mobil Vitnet skal ha hørt at Gry Hosein ble utsatt for vold på en åpen mobillinje klokken 14.37 lørdag 13. januar, altså like før det politiet mener er drapstidspunktet. Vitnet hadde mobilen slått av da den ringte, men lydopptaket ble lagret på telefonens mobilsvar.

— Da vitnet hørte på mobilsvaret senere samme lørdag, satt vitnet igjen med et inntrykk av at Gry ble utsatt for vold der og da, sier politiadvokat Jon H. Borgen til VG.

Avhørt av israelsk politi Telefonen til vitnet var uregistrert, derfor har det tatt politiet lang tid å finne fram til vedkommende. På grunn av personens sikkerhet, er politiet svært tilbakeholdne med informasjon. Vitnet er så langt bare avhørt av israelsk politi, og mobilsvaret er slettet.

— Vi ser på dette vitnet som viktig, men det får bli opp til retten å avgjøre hvor stor vekt de vil legge på det, sier politiavdelingssjef Ragnar Holm til Telemarksavisa.

Gamal Hosein sitter i varetekt på femte måned, siktet for drapet på sin kone. Han nekter enhver befatning med saken.NTB

NYTT SPOR: Et vitne skal ha hørt at Gry Hosein ble utsatt for vold på en åpen mobillinje klokken 14.37 lørdag 13. januar, altså like før det politiet mener er drapstidspunktet. Arkivfoto: Scanpix