Bakgrunnen er uttalelser Hagen kom med etter TV 2-programmet "Rikets tilstand" sist tirsdag, der det blant annet kom fram at Simonsen kan ha bidratt til at en bekjent innen restaurantbransjen i Oslo fikk skjenkebevilling.

— Jeg skal ha samtaler med advokat Per Danielsen de nærmeste dagene, for å se om det er grunnlag for å gå til injuriesak mot Carl I. Hagen. Det er svært sannsynlig at det blir en sak, helt sikkert er det ikke, sier Simonsen til NTB.

Jan Simonsen innrømmer at hans framtid i Frp i øyeblikket ser svært mørk ut. Stortingsrepresentanten mener selv han står overfor tre alternativer dersom han blir ekskludert fra partiet.

— Jeg kan enten fortsette på Stortinget som uavhengig representant, bli med i Dag Danielsens parti eller melde meg inn i et parti som allerede er representert på Stortinget. Velger jeg det siste, er det mest aktuelt med medlemskap i Høyre, sier han og fastslår at han ikke er skuffet over Høyre-leder Jan Petersen, som mener det er uaktuelt å innlemme Simonsen i stortingsgruppa.

— Jeg har stor forståelse for at han ikke vil ta med en politiker som er valgt inn på Stortinget på et annet program. Men det betyr ikke at jeg ikke kan melde meg inn i Høyre.