— Det går greit. Jeg skal prøve å sitte her, sa Andersen før retten ble satt torsdag. Tidligere under rettssaken har 21-åringen spurt sin forsvarer Ben Fegran om advokaten kunne ordne det slik at han slapp å følge hele rettssaken.

— Det sier seg selv at det er vanskelig for ham å sitte her. Men jeg syns han burde det, sa Fegran til NTB tidligere denne uken.

Detaljert

I to dager fortalte Andersen Agder lagmannsrett detaljert om mai-kvelden for halvannet år siden som fikk tragiske konsekvenser for så mange mennesker. Siden har han sittet stille ved siden av Fegran, tegnet på en blokk og hørt på de sakkyndige, som med sine faktiske funn i stor grad har bekreftet hans forklaring.

Torsdag fyller Andersen 21 år. Fødselsdagen ønsket han å være i cellen sin, i ensomhet, slik han frivillig har tilbrakt mye av tiden i selvpålagt isolat siden han ble arrestert og siktet for drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) den 13. september 2000.

I Kristiansand byrett ble Andersen dømt til 17 års fengsel for et av drapene og medvirkning til to voldtekter. Han påanket straffeutmålingen.

Smilte

Torsdag morgen smilte Andersen på et spøkefullt spørsmål fra en journalist om han hadde spesielle planer for dagen.

— Det er vel litt tidlig på dagen, svarte han på spørsmål om han hadde fått noen gaver. (NTB)