Mannen nekter straffskyld, men Stavanger forhørsrett kom onsdag til at det var skjellig grunn til å mistenke mannen for voldtektsforsøk mot jenta.

40-åringen har hittil vært siktet for utuktig omgang med mindreårige, men en medisinsk undersøkelse av den åtte år gamle jenta har ført til at siktelsen mot mannen onsdag ble utvidet til voldtektsforsøk.

40-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Påtalemyndigheten har begjært mannen fengslet i fire uker. Det er ventet kjennelse i saken i løpet av onsdag, opplyser seksjonsleder Ernst Kr. Rossebø ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Mannen nekter straffskyld. Jentas forklaring, signalement og vitneobservasjoner førte til at 40-åringen ble pågrepet i Madla bydel i Stavanger tirsdag kveld. Retten har oppnevnt advokat Frank Amundsen som den siktedes forsvarer.

Den åtte år gamle jenta var på vei hjem fra en venninne da hun skal ha blitt overfalt av en mann like ved Jernaldergården i Stavanger fredag kveld. Jentas mor hørte 8-åringens rop. Mannen flyktet da moren kom til stedet.