Den grove voldtekten og voldsepisoden skjedde i en privatbolig i Sandnes i september, skriver Aftebladet.no.

— En kvinne i begynnelsen av 20-årene som var på besøk hos en venn våknet av bråk i en naboleilighet. Da de sammen oppsøkte leiligheten for å eventuelt hjelpe, ble kvinnen voldtatt og mannen utsatt for vold og legemsbeskadigelse, sier politiadvokat Herdis Traa.

Kvinnen og gjerningsmannen skal ikke ha kjent hverandre fra før.

Innrømmer voldtekt

Ifølge en fengslingskjennelse fra Jæren tingrett har 25-åringen innrømmet å ha voldtatt kvinnen. Siktede er utenlandsk statsborger og er varetektsfengslet på grunn av fare for at han kan stikke av. 25-åringen er også siktet for legemsbeskadigelse mot ytterligere én person som oppholdt seg i leiligheten der det var husbråk.

— Voldtekten ble anmeldt 10 september. I begynnelsen av november kom det inn nye tips i saken som gjorde at vi fattet mistanke til en 25-åring. Han ble pågrepet og siktet 6. november, sier politiadvokat Herdis Traa.

Kjæresten var vitne

Kvinnens bistandsadvokat, advokat Ørjan Eskeland, sier kvinnen er sterkt preget av voldtekten.

— En stygg sak som nesten kan kalles en overfallsvoldtekt, selv om den skjedde i boligen der hun oppholdt seg. Kjæresten var satt ut av spill av vold og befant seg i samme leilighet der hun ble voldtatt. Det sier seg selv at hendelsen er en ekstrem belastning, sier Eskeland.

— Hun er selvfølgelig lettet over at gjerningsmannen er pågrepet og har innrømmet voldtekten, sier bistandsadvokaten.

Holdt tilbake

Sandnespolitiet har inntil nå ikke gått ut med opplysninger om voldtekten.

- Hvorfor har ikke den alvorlige hendelsen blitt fortalt om til publikum?

— Ut fra hensynet til etterforskningen valgte vi å ikke gå ut med opplysninger om voldtekten, sier politiadvokat Herdis Traa.