Gutten ligger på intensivavdelingen på Sentralsjukehuset i Rogaland, og tilstanden er alvorlig, men stabil. Mandag startet etterforskerne rundspørring, opplyser lensmann i Time, Geir Magne Aanestad til NTB.

— Vi skal fortsette avhør av vitner, og vil foreta en rundspørring, sier Aanestad.

Tragedie

Den 40 år gamle moren til fireåringen var søndag i to avhør. Søndag kveld ble hun innlagt på Rogaland psykiatriske sykehus. Hun er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Aanestad karakteriserer hendelsen som en tragedie.

— Vi ønsker å skjerme familien så mye som mulig, sier Aanestad. Barnevernet i Time har tatt hånd om søsknene til den fire år gamle gutten. Moren skal gjennom en psykiatrisk undersøkelse, før hun blir avhørt igjen.

— Hun er nå i forvaring i helsevesenet, sier Aanestad.

Skadet

Etterforskerne mener de etter hvert har fått et bilde av hva som skjedde like før 02.45 natt til søndag. De har avhørt øyenvitner som så at gutten falt i bakken. Fireåringen ble straks tatt hånd om, og ambulansen kom kort tid etter.

— Vi ønsker å avhøre den siktede en gang til, men jeg vet ikke når det kan skje, sier lensmannen. Aanestad opplyser at meldingen til politiet kom fra leiligheten der den siktede kvinnen bor, men vil ikke si noe om hvem som oppholdt seg der natt til søndag. Advokat Kjersti Jæger er oppnevnt som kvinnens forsvarer.

(NTB)