Politiet gjorde fredag kveld undersøkelser ved ulykkesstedet.Et tyskregistrert Cessna-fly ble funnet på nordsida av Mellomfjella, som ligger mellom Søvatnet og Storvatnet i Bjugn kommune. Tre personer omkom i flystyrten, skriver Adressa.no.

— Det tok tid før vi fikk sjekket vraket. Det var mye bensinlukt i området, men det var ingen brann. I vraket ble det funnet tre omkomne personer, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Det var klokka 12.30 at politiet fikk beskjed om at et fly hadde styrtet ved tettstedet Olden.

- Smalt kraftig

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser at flyet som styrtet var i følge med to andre fly som skulle fly strekningen Leknes lufthavn i Nordland til Trondheim lufthavn Værnes.

— De to andre flyene har kommet frem i god behold. De var ikke klar over at det tredje flyet hadde styrtet før de landet, sier politioverbetjent Lars Melvold ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Både politiet og Hovedredningssentralen Sør-Norge bekrefter at flyet ikke meldte fra om noe trøbbel på strekningen.

— Det er ingen nødmelding som er rapportert. Et vitne hørte flydur og lyder som tydet på problemer, og så smalt det kraftig. Melder sa fra til politiet og så ble vi varslet, sier Vaage.

Flyet leverte flyveplan til lufthavntjenesten før det tok av på Leknes.

— Flyet har flyddd i terrenget på grunn av dårlig vær og redusert sikt. Det var både regnbyger og tåke i området, sier han.

Tre voksne tyskere omkom

Melvold ved politiet i Sør-Trøndelag forteller at de jobber med varsling av pårørende.

— De er ikke identifisert, men vi har snakket med de som landet på Værnes som har gitt informasjon om de som satt i dette flyet. Pilotene i de flyene som kom trygt fram vil bli tatt med til avhør på politistasjonen, sier Melvold.

Det skal ha vært tre voksne tyske statsborgere i flyet som styrtet, og det er ukjent hva de gjorde i Norge.

— Vi vet heller ikke hvorfor de fløy innom Bjugn når de skulle til Værnes. Vitner på stedet opplyser at flyet skal ha flløyet veldig lavt, sier Melvold.

De omkomne vil bli fraktet ut og de vil bli obdusert ved St. Olavs Hospital.

— Foreløpig har vi ikke avhørt vitner på ulykkesstedet, men det må vi vurdere fortløpende, sier Melvold.

Terrenget er ulendt, og politiet har opprettet vakthold rundt vraket. Det er mulig å komme seg til vraket til fots.

— Tjenestemenn fra Bjugn og Ørland og krimteknikere fra Trondheim er på ulykkesstedet og foretar undersøkelser, opplyser Melvold.

Lufthavnsjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes bekrefter at de er koblet inn i hendelsen.

— Vi tar vare på de som har kommet hit, sier han.