Inga Sverdrup

inga.sverdrup@aftenbladet.no

Ridvan Halimi nekter for at han var med på dødsranet i Stavanger mandag 5. april i fjor. Han sier at hans rolle var begrenset til å hjelpe David Toska med biler og utstyr før ranet.

Halimi hevder at han var hjemme hos en kamerat, som bor i Stovner-området i Oslo, fra ettermiddagen søndag 4. april, og at han overnattet der. Halimi nekter å oppgi navnet til denne kameraten.

Etter å ha hørt om ranet tidlig om morgenen, skal Halimi ha oppsøkt en felles kamerat av han og lillebroren. Denne kameraten inntok mandag vitneboksen på Forus.

Han bekreftet for retten at Halimi skal ha kommet innom hans arbeidsplass på formiddagen den 5.april, og spurt om han kunne ta kontakt med Halimis lillebror. Halimi ville vite om noen hadde oppsøkt dem hjemme og spurt etter han. Kameraten skal ha sagt seg villig til å gjøre dette.

De to skal så ha avtalt å møtes senere samme kveld ved Frognerparken. Under dette møtet skal kameraten ha fortalt at Halimis lillebror hadde bekreftet ovenfor han, at det hadde vært folk på døren og spurt etter Ridvan.

— Han (Ridvan Halimi red. anm.) ble ikke så veldig glad for det. Det så ut som om skuldrene hans datt ned, forklarte vitnet for retten mandag.

— Hvorfor gikk du ikke til politiet og fortalte at Halimi hadde vært hos deg den aktuelle dagen, da du forsto at han var etterlyst for nokas-ranet?

— Jeg tenkte ikke på det. Jeg ville ikke bli innblandet i saken, og jeg trodde ikke disse opplysningene var av betydning, sa vitnet.

En måned senere flyktet Halimi til Kosovo der han oppholdt seg til han ble pågrepet ett år senere.

SCANPIX