— Jeg er forsiktig begeistret, uttalte Karin Woldseth litt avmålt.

Selv om hun på det tidspunkt hadde overlatt til KrFs Ingmar Ljones det utsatte sistemandatet i Hordaland.

Karin Woldseth er tredjekandidat på Frps liste og vekslet i går kveld mellom å ryke ut eller å bli valgt inn på Stortinget.

Søviknes i 1997

For fire år siden satt Terje Søviknes i samme posisjon. Da var han Frps tredjekandidat. Søviknes endte til slutt ute - med svært knapp margin.

I går kveld var Søviknes fraværende på Frps valgvake, men sikret Frp et knallvalg i Os. 23,5 prosent er langt svakere enn i gullalderen for fire år siden, men likevel det beste fylkespartiet kunne vise til i går.

BT traff Woldseth og et trettitalls partifeller på Danmarkskroen på Danmarksplass, der fylkespartiet arrangerte valgvake.

På pinebenken

Ytterst på en stol hadde Woldseth vaglet seg, åpenbart spent, med blikket stivt festet på storskjermen, der valgresultatene rullet.

Selv om Frp ser ut til å få et valgresultat omtrent på nivå med 1997 i Hordaland, var stemningen laber på Frps valgvake i går.

— Vi ligger foreløpig litt under det resultatet vi håpet på, sa Woldseth.

Gjermund Hagesæter, som også er blitt stortingsrepresentant, uttaler seg mer positivt.

Turbulent periode

— Vi har vært gjennom en turbulent periode, det er bra at vi kommer ut såpass bra som vi gjør, sier han.

Og legger til at lyspunktene finnes.

— Som i Radøy, sier Hagesæter, og peker på Trond Kvalheim, leder i Radøy Frp. Der var Frp for første gang større enn Høyre.

NNE, UTE, INNE, UTE: Lystig, men spent på Frps valgvake. Tredjekandidat Karin Woldseth, Trond Kvalheim og Gjermund Hagesæter koster på seg en latter da Jens Stoltenberg takker sine lojale velgere.
FOTO: ROAR CHRISTIANSEN