• Fremtidens miljø er i trygge hender, hevdet eieren av Sellafield-anlegget i annonsekampanje. Villedende reklame, hevder britisk kontrollorgan.

Selskapets avis-annonser i Storbritannia ble stanset etter at kontrollorganet Advertising Standards Authority fastslo at miljøpåstanden fra British Nuclear Fuels (BNFL) var misvisende. Selskapet utbasunerte i annonsen at dets styring av atomgjenvinningsanlegget innebærer at «fremtiden for miljøet er i trygge hender».

Teksten var bygget rundt bilde av en sommerfugl som letter fra en hånd, melder BBC. Men kontrollorganet fastslår at BNFL gikk over streken med annonsen. — Selskapet kan ikke forutse miljøeffektene av Sellafield-anlegget, heter det.

I reklamen skriver selskapet også at de er lidenskapelig opptatt av miljøet, sikkerheten til sine ansatte og lokalsamfunnet.

Norge har i en årrekke kjempet for å få stanset utslippene av det radioaktive stoffet technetium-99 fra Sellafield. Stoffet sprer seg med havstrømmene oppover norskekysten. Selskapet BNFL gjennomfører nå forsøk med rensing av disse utslippene.