Slik forklarte han seg i Romsdal tingrett onsdag. Han forklarte at kjærligheten for barna ble fratatt ham, og hans kone Anooshe Gholam Sediq fikk god hjelp av andre i prosessen for å sette ham på sidelinjen i forhold til foreldrerett og samvær med sine egne barn.

— I to år var jeg utsatt for urettferdigheter. Jeg holdt ikke ut mer. Jeg kom fram til at jeg måtte ta mitt eget liv, sa tiltalte.

Mellommann

En bosnisk gutt var mellommann i arbeidet med å skaffe et våpen. Våpenet ble det forlangt 8.500 kroner for. Han fikk det overlevert i sentrum av Kristiansand S.

Han tok med seg våpenet til et rettsmøte i Kristiansund N 2. august. Rettssaken ble det aldri noe av. I stedet ble det forlik. Derfor valgte han å grave våpenet ned. Det skjedde i Folkeparken. Først da han igjen skulle møte Anooshe i en barnefordelingssak i Kristiansund N 25 og 26. april i fjor, gravde han fram våpenet igjen. Da han kom i drosje til rettslokalet sammen med tolken og advokaten 26. april, hadde han våpenet med seg, og det var ladd.

Skyte seg selv

Han forklarte at planen fortsatt var å skyte seg selv i rettssalen. Årsaken var at han vurderte håpet i forhold til barna som ute. Han ville gjøre det i rettssalen, fordi han mente retten hadde behandlet ham urettferdig.

Etter å ha gått ut av drosjen, fikk han øye på Anooshe utenfor inngangsdøren til politihuset og rettslokalene i Kristiansund.

— Uten å ville det, og uten at jeg visste hvorfor, avfyrte jeg skuddene mot henne. Det var ikke min plan å gjøre dette, sa han. Han sa også at han hadde tenkt å skyte seg selv etterpå, men han begynte å skjelve, kastet våpenet og overga seg til politiet.

(NTB)