Den skadeskutte raneren likte ikke tanken på en transatlantisk flyreise. I stedet tok han på seg en mørk dress, slik at det så ut som han kom fra en konferanse, og hinket fra skjulestedet til jernbanestasjonen i Stavanger. På veien passerte han politistasjonen.

— Jeg fikk gåsehud, skal Thendrup ha forklart til politiet.

- Vet hvem som skjøt

I dag skal rørleggeren og trebarnsfaren fra Akershus forklare seg i retten. Han vil bli utsatt for et voldsomt press fra statsadvokatene på grunn av en uttalelse han allerede har gitt til politiet:

— Jeg vet hvem som skjøt politimannen.

Ifølge en politirapport skal andre ranere ha skjelt ut mannen som drepte Arne Sigve Klungland. Det tragiske utfallet gikk så hardt inn på Johnny Thendrup at han skal ha takket nei til sin del av ransutbyttet.

Men om 40-åringen vil avsløre den store hemmeligheten er høyst usikkert. For selv om han har samvittighetskvaler, frykter Thendrup represalier under soning hvis han navngir drapsmannen.

— Han er forberedt på å få spørsmålet, og ser frem til å komme i gang med forklaringen, er alt forsvarer Johnny Veum vil si.

Kulen i trusen

Johnny Thendrup var sikker på at han skulle dø da han ble skutt i låret på Domkirkeplassen. Overfor politiet har han beskrevet smerten slik:

— Det kjentes som om hele underlivet revnet.

Kulen gikk inn i høyre lår, gjennom underlivet og ut gjennom venstre rumpeball. Thendrup fant prosjektilet inne i trusen.

De andre ranerne forsøkte å stoppe blødningene, men lyktes bare delvis. I løpet av de neste timene hovnet låret opp. Det dannet seg poser av blod, og Thendrup ble blå fra knærne til midt på magen.

Av frykt for å få blodpropp, hinket Thendrup rundt i skjulestedet. Først etter fire døgn forlot han leiligheten i Nedre Dalgate.