«Hurtigruten minutt for minutt» er blitt en formidabel suksess. De som ikke ser på fra sofakroken står ytterst på et nes og vinker til skipet, kan det virke som.

Men noen vil benytte anledningen til å gjøre noe mer. Ole Petter Martinsen (32) ville rett og slett stille et litt viktig spørsmål til sin kjære. Hun bor i Oslo mens han holder til på Tjøtta, like sør for Sandnessjøen.

— Hurtigruten går jo like forbi her, så jeg tenkte jeg fikk prøve, sier han.

Kom ikke med

Kjæresten var varslet og satt oppe klokken tre natt til søndag for å se på direktesendingen, men uten å vite hvorfor.

Martinsen laget seg flott banner og sto klar i fjæren. «Vil du gifte deg med meg, Mona», sto det med store bokstaver.

Det var midt på natten, men lyst som dagen. Om bord på MS «Nordnorge» satt NRKs nattevakt bak knapper og spaker og laget sendingen med alle kameraene som er montert på det store skipet. Men Martinsen ble ikke fanget inn av noen av dem. Han kom ikke med i sendingen. Nattevakten hadde ikke fått beskjed om at han sto der med sitt viktige banner.

Ble skjelven og gråt

— De sa det var en kommunikasjonssvikt, forteller han. Tidligere hadde han vært i kontakt med NRK-folkene, men beskjeden ble ikke gitt videre til nattevakten.

Han gikk spent hjem og ringte sin Mona. Hva ville hun si? Ville hun bli hans kone? Men hun var som et spørsmålstegn. Hva var det hun satt oppe for?

Han måtte ut med hele historien og måtte også komme med sitt frieri på telefonen.

— Hun ble helt skjelven og gråt, men svarte ja, forteller han.

- Bare å beklage

Produksjonsteamet kommer fra NRKs kontor i Bergen. De har over ti kameraer om bord for å dekke ferden nordover. Ett av dem klarer å ta nære bilder på stor avstand. Derfor kan TV-seerne se detaljer inne på land som den vanlige passasjer ikke klarer å få med seg. Men frieren på Helgelandskysten klarte superkameraet ikke å fange inn.

— Jeg har virkelig vondt av ham. Det er bare å beklage at vi ikke fanget ham opp, sier Møklebust.

De to som likevel skal stå brud og brudgom er begge enige om at det var trist det gikk som det gikk med tv-overføringen av det viktige spørsmålet. Det er ikke det samme med frieri pr. telefon.

Nå planlegger det unge paret å flytte sammen og leve resten av livet som et ektepar. Et samliv med en rar start.

Er frieri på direkten romantisk? Si din mening.