Viggo Kristiansen inntok vitneboksen for andre dag på rad, kort tid etter at retten ble satt i Arendal tinghus tirsdag.

Juryen fikk utdelt utskriftene fra Viggo Kristiansens og Jan Helge Andersens mobiltelefoner, før aktor Edward Dahl fortsatte sin eksaminasjon av Kristiansen.

Nok en gang blir Viggo Kristiansen bedt om å huske tilbake til fredag 21. mai 2000, den dagen Stina Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen ble seksuelt misbrukt og drept i Baneheia.

Flittig mobilbruker

— Hvor mange mobiltelefonon hadde du på dette tidspunktet? ville aktor vite.

— To. En Nokia 8210 og en Siemens, svarte Kristiansen (22).

— Hvor mange SIM-kort hadde du?

— To.

— Du var en flittig mobilbruker?

— Ja, mobiltelefonen hadde jeg alltid på meg. Jeg hadde den i en klips som hang i beltet, forklarte 22-åringen.

Kristiansen forklarer videre at han pleide å ha mobilen i sykkeltasken under setet når han var ute og syklet, og at han bare brukte sykkeltasken når han syklet i heia.

Husker ikke alle meldingene

På svært mange av aktors spørsmål, blir Kristiansen svar skyldig. Han unnskylder seg med at det er lenge siden, at han ikke husker.

— Jeg får så ufattelig mange meldinger som kommer og går på den telefonen, sa Kristiansen i retten tirsdag.

Like før klokken 19 den aktuelle fredagskvelden fikk Kristiansen tilsendt en tekstmelding på mobilen. Han hevdet i retten i dag at han sto utenfor verkstedboden da meldingen tikket inn.

Mobilutskriftene viser at det også har blitt sendt en melding fra Viggo Kristiansens mobiltelefon klokken 18.57 den samme kvelden. 22-åringen forklarte at dette var svaret han sendte til avsenderen av den første meldingen.

AKTOR: Førstestatsadvokat Edward Dahl.
FOTO: SCANPIX