– Det er viktig at alle viser moderasjon i en tøff tid, både ledere og andre. Og det skal vi medvirke til i DnB NOR, sier Bjerke til NTB.

De siste dagene har flere banktopper vært svært kritiske til at Halvorsen vurderer å kreve begrensninger i bonuser og lederlønninger for at bankene skal få ta del i de ekstraordinære lånene regjeringen vil legge fram 9. februar.

Ser rødt Dette har fått Halvorsen til å anklage banksjefene for å være mer opptatt av egne lønninger enn å løse finanskrisen.

Hun er svært provosert over at blant andre Sparebankforeningens leder Terje Vareberg mener banker vil takke nei til lånene hvis det følger med restriksjoner.

Argumentet om at norske banker ikke er kriserammet, og at pakken ikke egentlig er ment for dem, får SV-ministeren til å se rødt.

– Hvordan tror banksjefene det vil gå med dem hvis store norske bedrifter og underleverandører går over ende på grunn av manglende kreditt? De vil ikke bli uberørt av dette, tvert imot vil det føre til store tap for bankene i neste omgang, sier en opprørt Halvorsen til VG.

Vil diskutere Bjerke vil imidlertid ikke avvise at Norges største bank kan gå med på noen krav for å få tilgang til lånene.

– Vi må sette oss ned og diskutere alle former for vilkår. Vi er åpne for å ta en diskusjon, og så får vi se hva som kommer ut av det, sier Bjerke, som for tiden deltar på årsmøtet i Verdens økonomiske forum i Davos.

Han sier at DnB NOR vil samarbeide med staten for å få stilt mer kapital til rådighet til trengende bedrifter.

– Vi er opptatt av å medvirke til å øke tilgangen på kreditt for norsk næringsliv, sier Bjerke, som ikke tror de siste dagenes opphetede debatt vil ødelegge for bankpakken.

– Jeg tror ikke det. Nå må vi sette oss ned i ro og mak og føre en dialog. Jeg er helt sikker på at vi finner en løsning, sier Bjerke.

AVVISER IKKE KRAV: Men Bjerke tror ikke de siste dagenes opphetede debatt vil ødelegge for bankpakken.
Scanpix/Stian Lysberg Solum