Begge de siktede er 71 år gamle og satt tirsdag i avhør hos politiet i Sør-Trøndelag. Kvinnen nekter skyld etter siktelsen om forsettlig drap på den 69 år gamle mannen, men må likevel regne med å bli fengslet onsdag.

– Vi frykter for bevisforspillelse i saken og vil begjære begge varetektsfengslet, sier politiadvokat Per Morten Brobakke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet bekrefter at mannen som ble funnet død i Øverbygda i Selbu mandag kveld, var en bekjent av kvinnen og mannen som er pågrepet og siktet. 69-åringen var fra Malm i Nord-Trøndelag.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Hun sier hun var til stede i huset, men at hun ikke har noe med drapet å gjøre, sier forsvarer Kari Messelt Ekker til NTB.

Advokaten håpet at politiet ville løslate kvinnen allerede tirsdag kveld, men politiet mener det annerledes og vil framstille kvinnen for fengsling.

Ringte selv

Den 71 år gamle mannen ringte politiet kort før klokka 22 mandag kveld og fortalte at en mann var blitt drept. Politiet kom til åstedet en halv time senere og fant en mann død. Mannen og kvinnen i huset ble pågrepet.

– Det var ingen andre involverte, opplyser Brobakke.

Politiets egne observasjoner av den døde og funn på åstedet i Selbu er grunnlaget for siktelsen om forsettlig drap.

– Etterforskningen vil avdekke mer i detalj hva slags forhold det har vært mellom den avdøde og de siktede, sier Brobakke.

Obdusert

Mandag kveld og natt til tirsdag ble det foretatt tekniske undersøkelser på åstedet, men politiadvokat Brobakke ville ikke ut med detaljer om hvordan drapet skjedde, eller om politiet har funnet et mulig drapsvåpen.

– Vi har fått svar på den foreløpige obduksjonsrapporten, men innholdet i den vil vi foreløpig ikke gå ut med, sier politiadvokaten.

Paret som er pågrepet, er ikke gift, og politiet var tirsdag ettermiddag heller ikke sikre på om de er samboere.

Siktede ukjent

71-åringen som ringte politiet og varslet om drapet, står som eier av eneboligen der 69-åringen ble funnet drept. Både mannen og kvinnen er fra Selbu, opplyser John Paulsby, lensmann i Selbu og Tydal.

Ingen av de involverte er kjent av politiet fra tidligere.

Brobakke vil ikke kommentere om de to var synlig beruset da de ble pågrepet.

– Det er tatt blodprøve av de pågrepne. Vi får komme tilbake til beruselsesgraden når vi får resultatet av den, sa han.