Det er fortsatt umulig for brannmannskapene å gå inn i bygningen, fordi konstruksjonen er ustabil og fordi gasstanken ligger under den sammenraste førsteetasjen.

Les også:

Kan ta dager før brannen er slukket

Se video: Det brenner ennå i Ålesund I dag møtte beboere fra Fjelltunveien 31 forsikringsselskaper i rådhuset i Ålesund. Flere av dem har ytret ønske om å komme seg tilbake til den sammenraste boligblokken for å se etter eiendeler med affeksjonsverdi og innelåste katter.

Toppetasjen nesten uskadd

Brannmannskapene har forsøkt å begrense skadene på blokken. Førsteetasjen er helt ødelagt, og 2. og 3. etasje er totalskadd. Videre oppover er skadene begrenset. Toppetasjen er mer eller mindre uskadd når det gjelder inventar, melder NTB.

Det kan gå flere år før beboere kan flytte tilbake til Fjelltunveien 31, mener

forsikringsselskapene If. De har forsikret selve bygningen.

60-70 millioiner

De har gjort et anslag som viser at forsikringskostnadene kan komme på mellom 60-70 millioner kroner. Totalsummen er avhengig av hvor lang tid beboerne må bo borte. Forsikringsselskapet regner med at det kan gå to år før noen kan flytte tilbake.

— Det viktigste nå er å hjelpe dem med praktiske ting. Mange flyktet uten lommebok eller noe. Selvsagt skal vi også hjelpe til etterpå med innbo, sier Henning Simonsen fra Gjensidige.

Les også: - Så ut som et bombenedslag

Les også: - Raste ned en hel etasje

Forsikringsselskapet har ikke noe teori om årsaken til ulykken.

Avventer etterforskningen

— Vi har ikke spekulert i årsaken ennå. Vi avventer etterforskningen til politiet og andre granskinger, sier Jan Fredrik Johansen i If.

Dersom det viser seg at noen kan stilles til ansvar for ulykken, vil forsikringsselskapet vurdere å kreve penger tilbakebetalt.

— I dag tenker vi ikke så mye på det, nå er det viktigste å bistå med det praktiske. Men om etterforskning viser at noen er å bebreide, vil vi vurdere regresskrav, sier Simonsen.

Les også: Frykter at fem er omkommet

**Les også:

100 boliger evakuert**

Liv Solli Okkenhaug (MMS)
Johannessen, Sara